Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / HUDVÅRD / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR

Ta hand om huden i sommar!

hud

Hej!

Idag har vi varit hos en sjukgymnast. Tim har fått lite platt bakhuvud så vi fick en remiss dit från BVC för att mäta hans huvud och se rörligheten i nacken osv. Han ligger på lägsta nivån så det är inte supermycket, men skönt att dom ändå kollar upp det. Fram tills det att barn är 1 år kan man justera sånt eftersom deras huvuden är så mjuka. Tim är inte glad för att ligga på mage men vi får träna mer på det nu.

Vi promenerade dit och jag fick lite panik när jag kom på att jag glömde smörja in mig med spf imorse. Jag är supernoga med det nu sedan jag börjat få lite hyperpigmenteringar under graviditeten.

hudproblem

Här ser ni en close up på min hud, förvisso sminkad men i övrigt helt oredigerad. Man ser hyperpigmenteringen under ögat (det större inringade området) och sen har jag några små prickar också. När man är gravid har man väldigt mycket hormoner i kroppen, vilket väldigt ofta påverkar huden. Dessa hormoner kan vara kvar i kroppen långt efter att man fött barn och slutat amma, så det är viktigt att man smörjer in sig med hög spf.

17072019-IMG_5611

Jag har testat en spännande grej från La Roche-Posay – en Skin Tracker. Det är en liten sändare som man ska ha på sig under dagen.

17072019-IMG_5615

Här har jag satt min i kanten på linnet. Det var dock inte helt optimalt när man har en liten bebis kan jag säga, hehe. Man kan också sätta den på t.ex. glasögonen eller kepsen vilket jag tror hade funkat bättre för min del.

17072019-IMG_5616

Sen parkopplar man sändaren med appen My Skin Track som sedan talar om hur mycket ens hud utsätts för under dagen. Alltså allt ifrån UV-strålar till luftföroreningar och pollen. Coolt va? Den säger även till när man fått “dagens dos” av sol så att man vet när man bör hålla sig i skuggan för att huden inte ska skadas. Den säljs hos Apple och kostar 670kr, ni hittar den HÄR.

17072019-IMG_5600

Jag vill även tipsa om 3 olika solskydd för ansiktet som har SPF 50. Jag använder spf 50 varje dag just nu för jag vill INTE ha mer hyperpigmenteringar.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Protection Mist SPF 50 (sjukt långt namn, haha!) är en mist som du enkelt sprejar över ansiktet. Perfekt att han med ut om du ska till t.ex. stranden. Inget kladd eller klet utan du sprejar bara på när det behövs. Sen ger den också en svalkande och återfuktande känsla vilket är skönt under varma dagar. Priset ligger normalt på 99kr men såg att den är nedsatt till 79kr HÄR just nu!

La Roche-Posay Anthelios Ultra Light SPF50 Shaka Fluid har en ganska tunn krämformula så den går lätt in i huden utan att man ser vit ut. Den här smörjer jag in mig med varje morgon just nu. Priset ligger normalt på 209kr för denna men just nu är den nedsatt till 179kr HÄR.

Eucerin Oil Control Sun Gel-Cream Dry Touch SPF 50+ är en CC-cream som alltså ger en lätt täckning och jämnare hudton samtidigt som den har ett högt skydd mot solen. Priset för denna ligger på 95kr HÄR.

Ha en fin kväll och ta hand om eran hud i sommar! ♥

2 Comments

 • Lotta
  21 July, 2019 at 14:07

  Tack för alla tips!
  Ang Tim, när mina barn var bebisar tog jag tubgas, tror det heter så? Nu är det så länge sen men tror jag fyllde med bomull eller fetvadd. Sen fäster man ihop den så den blir som en dounut modell större, med hål i mitten. Så kan dom ligga på rygg utan att huvudet blir platt. Sonen är ju född för tidigt, och på neonatal gjorde dom så. Gjorde likadant till dottern fast hon inte kom för tidigt.

  Reply
  • isastar
   25 July, 2019 at 17:29

   Tack för tipset Lotta! Vi köpte faktiskt en kudde som sjukgymnasten rekommenderade. Den är också som en donut med hål i mitten. Vi får hoppas att det blir bättre med den :-) Kram!

   Reply

Leave a Reply