Meny
HUDVÅRD / ÖVRIGT / PERSONLIGT & VARDAGSLIV

Dermatofibrom

 

timkj

Hej!

Jag och Tim har precis varit ute på en långpromenad. Det är superhärligt väder här, varmt men inte jättesoligt = perfekt bebisväder. Efter gårdagens besök hos sjukgymnasten konstaterades det att han är lite mer platt på höger sida än vänster, så därför måste han ligga på vänster sida nu när han ligger i vagnen. Det gjorde han dock inte på denna bild. Svårt att få han att ligga still på en sida när han inte sover.. han far ju runt som en ål och sprattlar med både armar och ben. Mitt lilla energiknippe ♥

Jag har förresten fått en massa (okej, 5-6st) hudknutor på armar och ben som jag misstänker kom i samband med graviditeten. Jag hade dom nämligen inte innan jag blev gravid och under graviditeten fick jag även en hel del kliande eksem på armarna. Jag har 3 stycken så kallade dermatofibrom på benen som jag haft sedan jag var i tonåren, och jag undrar om detta kan vara samma? :-/ Jag går typ aldrig till doktorn men jag tänkte boka en tid för att dubbelkolla så att det inte är något farligt. Om det är dermatofibrom har jag tänkt att lasra, alternativt frysa bort dom alla (länge funderat på att göra de med dom 3 gamla) till hösten. Man ska ju helst inte utsätta det behandlade området för sol, så det är lite dumt att göra det mitt i sommaren.

Har någon av er tagit bort dermatofibrom? Om ni har tips på någon bra klinik i Stockholmsområdet som gör den typen av behandling så får ni gärna lämna en kommentar!

dermatofibrom

4 Comments

 • Kristina Johansson
  22 July, 2019 at 22:13

  Hej!
  Tack för en jättebra blogg och grattis till er otroligt söta son! Blev sååå överraskad när jag läste om dina dermatofibrom. Jag har ett själv på benet och jag har aldrig fått besked på vad det har varit och när jag tidigare har frågat läkare på företagshälsan så blev det bara ett “äsch, det är väl ett “ärr” typ” . Har dock känt att jag har blivit mer orolig och skulle alldeles precis till att kolla upp det på min vårdcentral när jag nu läste detta!!! Jag ville bara säga att jag är sååå tacksam och hoppas att när/om du får möjlighet till att ta bort dina, att du då kan tänka dig att dela med dig om vilken metod du valde.

  Ett varmt tack för en inspirerande och informativ blogg – trots att jag är 46(!) så är det sååå intressant att läsa dina utvärderingar om smink o krämer. Lär mig verkligen jättemycket.

  Och än en gång – må väl och njut av lillprinsen! Alla säger till en hur fort tiden går men det är i all välmening för den gör det :-) så ta hand om er och ha en forts underbar sommar!//Kristina

  Reply
  • isastar
   25 July, 2019 at 17:31

   Tusen tack! Du anar inte vad din kommentar värmer :-) <3 Så kul att jag kan inspirera dig och alla andra som läser bloggen! Jag kommer absolut berätta hur jag gör för att ta bort mina dermatofibrom :-) Kram!

   Reply
 • Emma
  3 February, 2021 at 21:35

  Men wow! Har fått 3st pga graviditeten! Googlat som en galning men inte hittat någt. Även frågat läkare men dom har bara viftat bort det eller skrattat. Men då är det alltså Dermatofibrom!! Har du också som en kula under fläcken?

  Såg att inlägget var något år gammalt men har du gjort något åt dom? :)

  Reply
  • Isabelle
   5 February, 2021 at 16:03

   Ledsen sent svar, din kommentar hade hamnat i spam av någon anledning! Ja, det känns som en liten kula. Har faktiskt inte tagit bort mina än men tänker absolut göra det. Är gravid nu igen och tänkte att jag kanske kommer få fler efter denna graviditet så jag ska ta tag i det så snart bebis är ute :-)

   Reply

Leave a Reply