Horsens

IMG_2164

Hej!

Idag har vi varit och försökt fixa ett danskt pass till Tim. Han har både svenskt och danskt medborgarskap eftersom Thomas är dansk och vi tycker att det vore kul om han även hade ett pass från båda länderna (även om det inte behövs). Det svenska fixade vi ju för några veckor sedan men för att han ska kunna få ett danskt så krävs det lite administration. Vi lyckades inte idag men vi ska göra ett nytt försök imorgon. Vi var i alla fall och tog passfoto idag. Här i Danmark måste man ta en bild hos en fotograf och sedan gör man passet på biblioteket. I Sverige tar man ju både bild och gör passet hos polisen, så det skiljer sig lite.

IMG_2151

Sen åkte vi till stan och köpte glass på Frellsen Chokolade. Vi har det som tradition varje sommar. Dom har sjukt god glass!

2CF4D5CD-A0E8-4D0C-B28D-20049D559B4F

Thomas tar alltid en ”soft ice med drys” vilket är en mjukglass med chokladpulver. Jag tar alltid en gammeldags våffla med 2 kulor glass och guf och strössel på toppen. Guf är typ marshmallow-fluff som är väldigt vanligt att man får på glass här i Danmark. Det är SÅ gott, men också väldigt sött.

IMG_2147

Tim fick sitta upp i vagnen, vanligtvis brukar han ligga ned eftersom han fortfarande är ganska liten. Ögonen var stora som tefat och han tittade nyfiket runt omkring sig 🙂

IMG_2160

Innan vi åkte hem så gick vi även förbi Sinnerup, en inredningsbutik som jag alltid vill besöka när vi är här. Dom har så otroligt många fina saker. Tyvärr kunde vi inte köpa något denna gång eftersom vi ska flyga hem.

Nu ska vi se ett avsnitt av serien La Casa de Papél (hett tips om ni inte sett den!) och sen är det dags att sova 🙂 Imorgon ska vi som sagt försöka fixa det danska passet till Tim och sen ska vi besöka några av Thomas vänner.

Kram på er från Danmark!

  1. Fia skriver:

    Mitt rips till sitt agnen är att komplettera med en inovi dyna i large det her såååå bra stöd till dem när de är små och sitter i vagnen, jag använde sittdel med inovidyna från mycket tidig ålder! Kram

    1. Tack för ditt tips! Jag har hört talas om dom men har inte testat. Tim ligger ner för det mesta fortfarande men snart går vi nog över till sittdelen på heltid så då kan det vara bra med en sån 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..