Meny
ÖVRIGT / PERSONLIGT & VARDAGSLIV / RESOR & HOTELL / TYSKLAND - FLENSBURG

Flensburg

Hej från Flensburg! :-)

Vi kom fram till Tyskland igår eftermiddag. Det tar bara ca 1,5 timma att köra från Horsens (Thomas hemstad) ner till tyska gränsen så vi körde hemifrån strax efter klockan 15. Vi bor på ett hotell som ligger i Flensburgs hamn. Väldigt mysigt!

När vi hade checkat in på hotellet och packat upp så gick vi ut för att spana in stora gågatan och äta lite middag. Det var väldigt kvavt så vi satte oss på en uteservering. Sen hände något sjukt. En geting attackerade mig och stack mig under ögat!! Sån himla tur att den inte träffade i ögat. Jag blev helt röd, det sved och jag fick som en blåsa, ni vet som när man bränt sig på något. Som tur var la det sig efter några timmar och idag syns ingenting.

Efter middagen så gick vi förbi en glassbar på vägen tillbaka till hotellet. Vi unnade oss en varsin glass. Thomas tog en mjukglass med drys (chokladpulver) medan jag tog en kulglass med guf och strössel ;-) Farligt att ha en glassbar så nära hotellet!

Det började regna på kvällen, därav jackan. Höll dock på att svettas ihjäl.

Älskar att vara ute och resa med min lilla familj ♥

Sen måste jag visa er! Här i Tyskland har man nämligen p-platser avsedda endast för tjejer. Visste ni det?! Jag var tvungen att fråga i receptionen på hotellet varför bara tjejer får stå på dessa platser. Svaret var att det är “tryggare”. Oftast ligger dessa p-platser närmare utgångar, eller längst ned i parkeringshus. Tjejen som jobbar i receptionen på vårat hotell sa att hon alltid använder dessa då hon jobbar sent om kvällarna/nätterna och vill känna sig trygg när hon ska hämta bilen. Smart tänkte jag, för att i nästa sekund tänka att det är ganska sjukt egentligen. Att det ska behövas alltså. Tänk om alla (i detta fall män) istället bara kunde sköta sitt och bete sig schysst så skulle ingen behöva gå runt och vara rädd!

Nä, nu är det dags att sova. Kram på er ♥

No Comments

    Leave a Reply