Du kommer inte hinna med nånting!

 

IMG_2967

Innan vi fick barn så fick jag höra en hel del från vänner, bekanta och kollegor om hur det känns att föda barn, hur det är att ha barn, vad som blir största skillnaderna från att inte ha barn osv. Jag tänkte berätta hur det faktiskt är/var för oss.

”Att föda barn känns som att man skiter på sig”
– Faktiskt så kände jag aldrig så. Jag hade en väldigt ”lätt” förlossning förutom att det tog lång tid och det var egentligen värkarna här hemma som var värst. Jag antar att det var för att epiduralen tog bra, för jag hade aldrig ont under själva krystningsfasen.

”Ni får räkna med att knappt få sova något på nätterna den första tiden”
– Vi kanske har haft väldigt tur, jag har inte så mycket annat att jämföra med men jag tycker inte att det har varit jobbigt med sömnen. Tim har sovit bra ända från start. Visst, i början vaknade han för att äta kanske 3 ggr per natt men jag har aldrig känt mig som ett vrak på morgonen. Han har inte haft problem med magen heller så det har underlättat en hel del.

”Ni kommer inte kunna ha det lika städat hemma”
Jag skulle nog våga påstå att vi har det lika städat här hemma som innan Tim föddes. Pedanter som vi är 😉 Nu har han ju inte börjat krypa, dra fram saker själv och så men jag tror att det handlar om att man plockar undan efter lek, mat osv. och sen hjälps åt att städa undan på kvällen när han somnat. Än så länge går det bra iaf!

”Det är jättelätt att resa med barn, man kan ta med dom överallt när dom små”
Nu har vi ju bara varit på en längre resa inkl. flyg än så länge, men jag måste säga att det inte det lättaste. Det handlar dock inte om Tim eller hans humör utan att man ska ha med sig så sjukt mycket saker. För en vecka i Sundsvall packar vi alltid bilen FULL, haha! Nu till Grekland ska vi ha med vagn, bilbarnstol, babysitter, kläder, mat, blöjor, osv. Det blir en hel del att släpa på. Man kan förvisso köpa t.ex. blöjor och mat i andra länder med men jag föredrar att ta med.

”Du kommer inte ha tid med nånting. Man hinner inte duscha, sminka sig, äta eller ens dricka en kaffe!”
– Det är klart att det är lite svårare att göra saker när man har en bebis att ta hand om men hittills har jag kunnat allt ovan utan problem. Eftersom jag sover ganska bra på nätterna så behöver jag väldigt sällan vila på dagen. Det gör att jag kan pyssla med saker medan Tim sover en stund. Som att blogga t.ex. 🙂

”Du kommer få vänja dig vid kräk!”
– Jag har ju, som ni vet, fobi för allt som har med kräks att göra. Jag klarar inte av att känna lukten, se eller höra nån kräkas. I början kräktes Tim aldrig och jag tänkte YES jag har fått en kräkfri bebis! Well, nu har han börjat kräkas i och med att han rör sig mer och ja.. jag har väl vant mig vid kräklukten nu kan man säga, haha. Det går faktiskt bättre än vad jag trodde men än så länge är det ju bara mjölk som kommer upp, värre blir det väl när han äter mat sen. Time will tell!

”Det går SÅ snabbt!!”
– I början så fattade jag inte riktigt vad alla menade men så här 5 månader senare så ja, det går sjukt snabbt. Vart tog min lilla bebis vägen?

”Kärleken till ens eget barn går inte att beskriva”
Jag kan bara hålla med 😉 Så mycket kärlek ♥

Ni som har barn, kan ni relatera? 🙂

 1. Annika skriver:

  Upplevde inte heller att all min tid bara försvann. Jag hade alltid tid till lite piff och en kaffe. Däremot gick första året ruskigt fort.
  Sova fick vi göra ganska bra hela vägen.
  Upplevde inte resa som nån stor grej men jag är en sån ”packa lätt” människa och utgår i från att allt löser sig på plats.

  1. isastar skriver:

   Vad skönt! 🙂 Jag är också ganska enkel av mig egentligen. Tänker alltid att det går att köpa/fixa om man glömt något hemma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..