Resa med bebis

Inlägget innehåller annonslänkar

Img 3702.jpg

Tim nyss fyllda 5 månader i Grekland

Okej, jag är inget proffs när det kommer till att resa med bebis men nu har vi ändå flugit med Tim 2 gånger, varit på flera längre bilresor både inom Sverige, Danmark och Tyskland, så jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter och tips! 🙂

Img 3107.jpg

Img 3116.jpg

Att flyga med Tim har för oss varit rätt så lätt än så länge, men det kan såklart säkert variera från bebis till bebis.

Jag föredrar själv att ha långärmat och långbyxor på mig när jag flyger (gillar inte att sitta med bar hud mot sätet) så jag klär Tim på samma sätt. Dessutom blir det ju lätt kallt på flyget, speciellt om man sitter vid fönstret, så ett tips är även att ta med en filt! Tim hade hunnit få 1 av 3 vaccinsprutor när vi flög med honom första gången och 2 av 3 sprutor när vi flög nu. Han blev förkyld på flyget och var snorig, hostig och hes i ca 3-4 dagar. Han fick dock aldrig någon feber så vi var inte så oroliga. Vi andra blev också lite snoriga så det var väl nån på flyget som smittade oss.

Ett tips jag fått från många håll är att ge mat vid start och landning. Detta för att bebis inte ska få ont i öronen. Vi hade med ersättning på tetra i handbagaget som enkelt och smidigt gick att hälla upp i flaskan när det var dags. Att ta med tetror genom tullen är inga problem så länge man lägger dom utanför väskan (precis som med datorer osv.) genom scannern 🙂 Ett till tips för flygresan är napp i napphållare (om barnet tar napp) för man vill inte att den ramlar ner på det smutsiga golvet och sen såklart leksaker som underhåller.

Img 3336.jpg

Eftersom bebisars hud är extra känslig det första året så är det viktigt att dom är i skuggan hela tiden. Vi tog med våran babysitter vilket jag verkligen kan rekommendera om man åker på sol- & badsemester. Tim satt i den medan vi badade i poolen bredvid. Vi la även ut en handduk så att han kunde ligga på mage och leka. Som ni förstår blev det en hel del skugga för mig också 😉

Img 3827.jpg

52d71018 3f55 46b8 a787 3f954759b2a3.jpg

Solglasögon! Bebisars ögon är även känsliga för starkt ljus och precis som för dig och mig, är det skönt för dom att ha solglasögon. Vi hade två par med oss, dessa på bilden ovan och ett par som man fäster med band runt huvudet. HÄR finns det massor av modeller att välja bland.

Img 3146.jpg

Jag vet att små bebisar inte ska använda solkräm eftersom deras hud är väldigt känslig, men vi kände att vi hellre har lite än inget alls. Denna från La Roche-Posay är särskild utvecklad till spädbarn och rekommenderas från 6 månader. Jag testade lite först för att se att han inte reagerade på den, vilket han inte gjorde då den är supersnäll mot huden. Den är fuktgivande och mjukgörande med en krämig konsistens som innehåller sheasmör. Krämen har ett extra högt skydd mot UVA-strålar (högre än EU:s rekommendationer). Ni hittar den HÄR för 169kr.

Img 3308.jpg

Solhatt är såklart också en väldigt bra grej som skyddar både hud och ögon från den starka solen.

Img 3163.jpg

Vi valde att lämna den stora vagnen hemma och tog bara med oss våran resevagn från Silver Cross. Alltså den här vagnen är SÅ himla bra att ha med på resa! Den blir så liten när man fäller ihop den att den är godkänd som handbagage på dom flesta flyg. Den har fullt liggläge, sittläge, lång suflett med skyddande SPF-tyg, lufthål, titthål.. ja, den är helt toppen. Vi hade den med oss ner till poolen varje dag så att Tim kunde ligga och sova i skuggan. Ni hittar den HÄR.

Enda nackdelen med resevagnar är att dom inte har lika mycket fjädring i hjulen. De små kullerstensgatorna i Grekland blev alldeles för skumpiga. Som tur var hade vi med oss våran bärsele som jag också vill tipsa om. Vi har en från Baby Björn och den är toppen! Tim är SÅ nöjd när han får sitta i den och titta på folk. HÄR hittar ni våran sele som har extra luftigt tyg.

Jag hoppas ni fick lite tips! 🙂

Här kommer en lista på vad jag kan rekommendera att ta med utöver det ovan.

Blöjor – Det kan vara svårt att hitta engångsblöjor i vissa länder. Det är många som fortfarande använder tygblöjor.
Ersättning – Semper 2 paket pulver vilket räckte gott och väl för en vecka samt 6 tetror färdigblandad ersättning, 3 till ditresan och 3 för hemresan. Vi köpte flaskvatten, med så lite salt som möjligt, som vi kokade på hotellrummet.
Bilbarnstol/Babyskydd – Svårt att hitta taxi som har stolar för de allra minsta.
Våtservetter – Vi hittade INGA parfymfria våtservetter i Grekland. Alla var starkt parfymerade så jag är så glad att vi tog med parfymfria!
Snorsug – Vi glömde våran hemma och fick köpa en på plats eftersom Tim blev snorig på flyget.
Alvedon – Bra att ha men vi behövde inte använda.
Temp – Skönt att ha med om man misstänker feber. Tim blev varm av värmen så man blev lite lurad
Nagelsax – Bebisars naglar växer så jäkla snabbt och ÄNNU snabbare i värmen!
Tvättmedel – Vi hade små påsar med tvättmedel så att vi kunde tvätta snuttefilt, gosedjur osv. när Tim hade tappat dom ute på backen.
Myggnät – Håller myggor och andra flygande kryp borta från bebis i vagnen.
Matnapp – Perfekt att lägga färsk frukt i. Underhållande för bebis och det finns ingen risk att dom sätter i halsen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..