Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / HUDVÅRD / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / NYA PRODUKTER

Världens törstigaste puder!

Img 3566.jpg

Här kommer inlägget ni har väntat på! Jag har nämligen testat en nyhet från det svenska skönhetsmärket Palina. Det här pudret är resultatet av svensk forskning inom nanoteknik i kombination med djup kunskap inom kosmetik. Det här mina vänner är verkligen spännande, låt oss ta en närmare titt!

Img 3567.jpg

Vi tar det från början. Materialet Upsalite upptäcktes faktiskt av en ren tillfällighet. År 2011 arbetade en professor och några forskare på Uppsala universitet med försöka lösa problemet med att många läkemedel som tas fram idag är svårlösliga. En av forskarna startade en materialsyntesprocess på torsdagen, blev sjuk på fredagen och processen glömdes bort. När man kom tillbaka på måndagen hade blandningen ändrat karaktär. Det som hade skapats var ett unikt material som har en oerhörd förmåga att absorbera. Många forskare har genom åren försökt att skapa ett liknande material, men misslyckats.

Upsalite är världens törstigaste tvättsvamp i mikroformat.

Genom att ta bort ingredienser som talc och silica, som vanligtvis ingår i puder och istället använda sig utav upsalite så har Palina kunnat skapa ett puder som håller huden matt och jämn hela dagen. Talc suger upp oljan i huden men lägger sig ofta i vecken, medan silican kan visa sig som vita fläckar på foton tagna med blixt. Upsalite ger istället en matt makeup, men helt utan den torra pudriga känslan, och låter din naturliga lyster lysa igenom.

Hur coolt? Det här är alltså det ultimata pudret för dig som har en blank och fet hud! Min spontana tanke är också, kan ingen skapa ett torrshampoo med upsalite?! hehe. Tänk vilket grymt sådant det skulle bli!

Img 3568.jpg

Palina Prowder kostar 449 kr och säljs på www.palina.se samt i utvalda butiker och hudvårdssalonger.

Kraam på er!

4 Comments

 • Anne-Li
  20 September, 2019 at 09:44

  Hej, Åh vad härligt det har varit att följa dig på semestern! Jag hörde även att det var ett par från Bergeforsen som också var där.

  Kan du ge mig ett tips på concealer som vi som inte använder mer än vanlig “vit” ansiktskräm kan köpa? Jag använder sällan mer än det och lite Solpuder el Mineralpuder.

  Trevlig helg!

  Reply
  • isastar
   21 September, 2019 at 14:26

   Vad kul att du tycker det Anne-Li! :-) Jasså, på samma hotell eller i Parga?
   Såg du mitt inlägg med basprodukter jag hade med mig till Grekland? Kan verkligen rekommendera bye bye under eye concealer från It cosmetics för alla. Men gillar du mineralsmink så är även IDUN Minerals Perfect under eye jättebra! :-)

   Reply
 • Isabelle
  20 September, 2019 at 11:27

  Men jag ville ju höra…fungerar det verkligen?

  Reply
  • isastar
   21 September, 2019 at 11:42

   Det fungerar! Men, jag har inte så fet hud så jag är egentligen inte den bästa att testa på. Jag ska låta nån av mina vänner som har oljigare hy få testa! :-)

   Reply

Leave a Reply