Meny
EFFEKTSMINK & HALLOWEEN / GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Sminket du behöver till Halloween!

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar.

Hej!

Nu är det snart dags för Halloween. Jag tycker att det är SÅ kul med halloweensmink. Det behöver liksom inte bli perfekt utan det ser nästan bättre ut om det inte är perfekt.

Ska ni klä ut er? Ska ni på någon fest? :-) Vi har fått inbjudan till en men vi har inte bestämt oss om vi ska gå eller ej, det beror lite på om vi kan fixa barnvakt. Jag gillar att klä ut mig men det gör inte Thomas. Om man inte gillar att klär ut sig eller sminka ansiktet så kan man ju också göra något sår på kroppen eller så. I kategorin “effektsmink” här på bloggen hittar ni lite olika tutorials på halloweensminkningar som jag gjort genom åren. Bland annat dessa två nedan.

halloweensmink-hurSminka ett infekterat sår & sminka en uppskuren hals.

Här är produkter som kan vara bra att ha hemma om du ska göra en halloweensminkning – och mina tips på hur du använder dom!

teaterblod-2

Fejkblod – Det finns olika röda nyanser på fejkblod beroende på om det ska vara “färskt” och rinnande eller se gammalt och intorkat ut. Jag använder mig oftast av mörkrött blod från det här märket. Om du istället vill ha koagulerat blod så finns även det. Vill man ha blod som rinner ur munnen så finns det blodampuller som man biter sönder. Vill man ha blodstänk kan man antingen använda en pensel och stänka med eller köpa en blodsprej. Finns även blod att droppa i ögonen om man vill se riktigt läskig ut.

smink vax

Vax – om du har tänkt att göra ett sår behöver du vax. Desto mer lik din hudton vaxet är desto lättare kommer det vara att få det att se äkta ut. Jag gillar det här vaxet som har en naturlig ton och smälter på huden. Just det här vaxet funkar också bra på rörliga delar, så som knogar, halsen osv. Jag brukar värma upp vaxet i mina händer innan jag applicerar det, på så sätt blir det mer lättjobbat.

hudlim

Hudlim / Spirit Gum – Ska du fästa t.ex en lösmustasch, stenar/paljetter eller något annat på huden som du inte vill ska trilla av så är det bra att investera i ett hudlim.

flytande latex smink halloween

Flytande latex – kan läggas direkt på huden för att skapa rynkor/gammal hud och ärr. Latexen är vit och luktar apa (blä!) när man applicerar den men så snart den torkat så blir den helt genomskinlig och lukten försvinner. Jag använder även latex när jag skapar sår. Detta för att hålla såret på plats och för att få det att se mer verkligt ut. Jag föredrar den här latexen. Kom ihåg att inte använda latex på känslig eller skadad hud. Det kan också svida lite om man applicerar latex för nära ögonen.

 

cremefärg

Krämfärg för kropp och ansikte – Jag gillar sånna här “färgpuckar” och paletter som har flera olika färger. Den här paletten innehåller alla grundfärger så att man kan blanda till vilka färger man vill. Här är en lite mer avancerad färgpalett där färgerna blir vattenfasta efter dom har torkat på huden.

sminksvampar

Sminksvampar – Självklart kan man applicera sminket direkt med fingrarna men jag tycker att det blir bättre med svampar! Dom här svamparna brukar jag använda för att applicera t.ex. färg, latex och foundation. En sån här svamp är också lite kul för en sån kan man skapa t.ex. skäggstubb och annan struktur med.

spatel

Redskap – Nån typ av spatel är också bra att ha. När man t.ex. jobbar med krämfärger är det viktigt att man inte pillar i dom med fingrarna för då kommer det ner bakterier. Sen är en spatel också toppen att ha för att “skära” sår i vaxet osv.

zombie

Skumkapslar – det här är absolut inget måste, men lite coolt. Det är kapslar som du biter sönder och tillsammans med ditt saliv så bildas ett vitt skum. Perfekt om du ska vara utklädd till t.ex. zombie och vill ha fradga-effekt. Skummet smakar inget och är såklart helt ofarligt att svälja.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Hoppas att det var till någon hjälp och att ni fick lite idéer om ni ska sminka er på Halloween :-)

Om jag gör en ny halloween-tutorial i år, vad vill ni helst se då?

Kram!

3 Comments

 • Lotta
  11 October, 2019 at 07:13

  Tack för tips!
  Visserligen ska inte jag på nåt partaj, men jag sminkar mig nog lite ändå. Typ väldigt blek o mörka ögon.
  Dottern ska däremot på fest. Hon frågade mig om tips för hon vill inte köpa en massa saker detta året. Jag sa Morticia från familjen Adams. Klänning finns, och visserligen har hon inte långt hår, men det är mörkt. Sen är det väl bara röda läppar o lagom mörkt om ögonen? Eller kan man göra henne på nåt annat sätt?

  Reply
  • Lotta
   11 October, 2019 at 07:16

   Glömde skriva att jag tycker det är kul att se olika halloweensminkningar!

   Reply
  • isastar
   13 October, 2019 at 19:05

   Ja! Morticia är ju också väldigt ljus i huden så jag hade satsat på en ljus foundation, grå ögonskugga och markerade ögonbryn, sen röda läppar. Kul! :-)

   Reply

Leave a Reply