Meny
Uncategorized

Ny tvättmaskin och torktumlare från LG

Inlägget är i samarbete med LG Electronics

Img 5521.jpg

Hej på er!

Hur mår ni? Vi mår bara bra :-) Idag ska jag visa er våran nya tvättmaskin och torktumlare som vi har fått möjlighet att testa i samarbete med LG! Vi tvättade mycket redan innan Tim föddes, men med en bebis i huset skulle jag säga att vi kör minst en maskin om dagen. Söndagar är ofta vår stora tvättdag här hemma, då tvättar vi även alla sängkläder och handdukar. Hur ofta brukar ni tvätta?

Jag var på en “föreläsning” för några år sedan där dom pratade om hur mycket man faktiskt svettas under en natt när man sover. Tänk er en torr tröja, den känns liksom varm och skön men om den blir fuktig så känns den istället kall. Samma är det med sängkläder. Allt du svettas ut på natten samlas i sängkläderna och i madrassen så därför känns det liksom kallt när du lägger dig på kvällen. Sedan jag hörde det så avskyr jag när sängkläderna känns kalla och därför tvättar vi dom en gång i veckan, haha! Älskar nytvättade sängkläder. Tänk på det nästa gång du tvättat och bytt sängkläder, att dom känns varmare första natten.

Img 5524.jpg

Men, till våra nya maskiner då. Till att börja med, alltså hur snygga?? Älskar det mörka glaset, alla silvriga detaljer och att displayen har vita siffror. Dom har verkligen gjort ett lyft till hela badrummet.

Img 5523.jpg

Låt oss kika närmare på torktumlaren. Den heter LG DUAL Inverter Heat Pump (RV9DN9029) och är SÅ mycket bättre än den gamla vi hade förut. Till att börja med så använder den mindre energi, vilket är mycket snällare mot miljön och sen är den mycket tystare. Halleluja! Vårt badrum ligger liksom i mitten av lägenheten och problemet vi hade med förra torktumlaren var att den lät så högt att det knappt gick att höra TVn om man glömde stänga badrumsdörren. Den här nya torktumlaren är så tyst att vi inte ens behöver stänga dörren. Så skönt!

Img 5526.jpg

Det finns flera olika program att välja bland, bland annat ett allergiprogram som tar bort 99,9 % av allergener så som damm och kvalster. Perfekt för barnkläder eftersom bebisars hud är så känslig.

Img 5619.jpg

Sen har den även automatisk rengöring av kondensor. Det besparar dig tid eftersom du inte behöver rengöra den och så blir det ett korrekt luftflöde så att allt verkligen blir torrt. Det dubbla filtret filtrerar bort ludd och maskinen känner själv av hur fuktiga kläderna/textilierna är och ställer in torktiden automatiskt efter det. Perfekt torktid = mindre slitage på kläderna. Våran gamla torktumlare klarade inte av att torka allt ifall man tvättade t.ex. sängkläder och lakanet snurrade in sig i påslakanet. Allt blev torrt förutom lakanet som låg som en blöt boll i påslakanet. Jätteirriterande när man hade kört maskinen på kvällen, vilket vi oftast gör och sen skulle bädda sängen. Men, den här nya torktumlaren klarar det. Allt blir torrt utan problem!! Så jäkla nice! :-)

Img 5532.jpg

Sen har den även en smart torkhylla som man kan lägga i trumman ifall man har något plagg som är lite känsligt eller måste plantorkas. Då lägger man plagget på hyllan så att plagget ligger stilla medan trumman rör sig runt. Hur smart?

Img 5616.jpg

Det Thomas är mest exalterad över är att både torktumlaren och tvättmaskinen går att koppla till telefonen (SmartThinQ) så att man får notiser när dom är påslagna och hur lång tid det är tills dom är klara. Man ser även energiförbrukningen och kan starta och pausa maskinerna från telefonen. Det första han gjorde var att parkoppla dom till sin telefon så nu får han notiser när jag tvättar här hemma, haha! :-)

Img 5546.jpg

Här hittar ni torktumlaren och här hittar ni tvättmaskinen.

Mer information hittar ni självklart också på LG’s hemsida.

Kram på er! ♥

5 Comments

 • Charlotta
  22 November, 2019 at 13:54

  Och snygga också!

  Reply
  • isastar
   22 November, 2019 at 14:56

   Visst är dom!! :-)

   Reply
 • Lina
  22 November, 2019 at 15:00

  Tar med tvätten hem till dig nästa Söndag, Belle! Otroligt fina! Tänk om man hade egen tvättmaskin <3

  Reply
  • isastar
   22 November, 2019 at 19:11

   Självklart, bara att komma förbi 😄😘

   Reply
 • Thomas
  22 November, 2019 at 16:00

  Gillar dom skarpt! Helnöjd med både design, kvalité samt den digitala koppling till mobilen. En riktig bra produkt helt enkelt.

  Reply

Leave a Reply