ANNONS

Jag har hittat den bästa aluminiumfria deon!

/

Inlägget innehåller en annonslänk

25112019-IMG_9520

Visste ni att dom flesta deodoranter innehåller aluminium? Det är för att olika aluminumföreningar har en förmåga att liksom drar ihop porerna i huden så att svetten inte kommer ut. Men dom kan även ge inflammationer i svettkörtlarna och därmed ge eksem och klåda. Enligt studier så kan aluminium även i värsta fall vara en bidragande orsak till bröstcancer, man har nämligen sett att bröstcancer oftast börjar i den övre yttre delen av bröstet, området närmast armhålan dvs det området där man använder deodorant.

Det finns en rad aluminiumfria alternativ men jag har aldrig hittat någon riktigt bra, tills nu! I oktober lanserades Avène 24Hr Deodorante som är helt fri från aluminium och alkohol.

25112019-IMG_9523

Deon är en typisk roll-on med en ganska mjölkig formula. Den känns något blöt vid första applicering men torkar snabbt in i huden och ger inga fläckar på kläderna.

25112019-IMG_9527

Den innehåller dock parfym, så den är inget för den parfymkänslige. Doften är däremot fantastisk! Doftnoterna är bomull, vanilj, vita blommor och vit mysk. Rent och fräscht. 100% vegansk är den också.

Priset då? Den är en aning dyr, men slipper jag bröstcancer, klåda och annat skit så är jag villig att betala lite mer. 199kr kostar den och ni hittar den HÄR.

Kram på er!

0
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00