ANNONS

Pepparkakshus

/

Inlägget innehåller en del svordomar.

Hej på er!

Eftersom Thomas var borta på konferens/fest hela kvällen igår och jag var hemma själv med Tim så hade jag tänkt att jag skulle dekorera ett pepparkakshus så snart han hade somnat. Ni vet ett sånt där färdigt som man bara smackar ihop och sen dekorerar.

Jag googlade lite snabbt och läste att man gärna skulle köra husdelarna i ugnen en stund först. Detta för att dom håller mycket bättre då och blir inte mjuka efter nån vecka. Sagt gjort, lägger dom på en plåt och in i ugnen. 225 grader….

Börjar vispa ihop kristyr och vänder mig om när jag av en tillfällighet ser att hela ugnen är rödfylld?! Sliter upp luckan och ut väller en massa rök. Husbitarna är SVARTA!!

Kastar mig på fläkten och slår igång den för att inte brandvarnarna ska sätta igång. Jag hade ju precis fått Tim att somna. Låter den gå ett tag och står och kliar mig i huvudet. Värt att fortsätta med ett bränt pepparkakshus eller ska jag kasta det i soporna och köpa ett nytt imorgon? Äääh va fan, vi ska ändå inte käka det så skit samma om det är, ehm, lite bränt.

Img 6005.jpg

Fortsätter blanda kristyren och då sätter brandlarmet igång. Skyndar mig upp på en stol och sliter ner brandvarnaren. Vi har även en i hallen så tog också ner den för säkerhetsskull. Som tur var Tim sover ganska tungt, så han vaknade inte!

Flyttar över husbitarna till ett bakplåtspapper… och TAPPAR såklart ena så att den går av på mitten. Gaaah! Ville bara ge upp och slänga allt i soporna men jag är liksom inte en person som ger upp. Speciellt inte pyssliga saker, eftersom jag (vanligtvis) är bra på sånna saker.

På samma fram-googlade sida som rekommenderade mig att grädda (bränna) husbitarna stod det att man kunde använda kristyren till att sätta ihop huset. Mycket dålig idé att fortsätta lita på den där sidan, det borde jag ha förstått men ja tyckte det lät skitbra att inte behöva hålla på med varmt socker. Höll på i säkert 1 timma med att försöka få ihop hus-fan. Runt 22-tiden gav jag upp och slet fram verktygslådan. KARLSONS KLISTER for life! Vi ska ju ändå inte äta skiten 🙂

Img 6011.jpg

Så attteee, här har ni mitt brända, ihopklistrade mästerverk…

..nåde den som säger att det är fult 😉 Det ligger mycket svett och tårar bakom, haha!

Kram!

6
27

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00