Meny
GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / ÖGON / TIPS & TRICKS

Perfekt eyeliner med vinge!

Inlägget innehåller annonslänkar

14122019-IMG_9902

Hej!

Hoppas ni har en fin lördag. Här är det grått och regnigt så vi stannar inne idag, men lika mysigt det :-)

Jag fick ett mail om att det är 20% rabatt på hela Cliniques sortiment hos Åhléns tills imorgon och kom på att jag måste tipsa er om den här eyeliner. Den är SÅ bra!! Det har en supertunn spets och färgen kommer verkligen ut i hela spetsen vilket gör att den är superenkel att göra en snygg eyeliner med vinge med.

Här kommer mina bästa tips för att lägga en snygg eyeliner.

14122019-IMG_9907

För att eyelinern ska sitta BRA så måste du grunda ögonlocket. Och med det menar jag en bas och puder ovan på, alternativt att du pudrar direkt på huden. Huden (och speciellt huden runt ögonen) har ett naturligt fett och när du blinkar under dagen så glider gärna ögonskugga osv. runt och lägger sig i veck. Så för att eyelinern ska sitta hela dagen krävs det att du har en bra grund OCH att du har en bra eyeliner såklart.

Jag håller alltid penseln liggandes och målar så tunt jag kan längst in mot ögonvrån, sen låter jag eyelinern bli lite tjockare och allra tjockast är den ut mot slutet av ögat.

14122019-IMG_9911

Den här eyelinern från Clinique har färg ända ut i spetsen vilket vissa eyeliners inte har och då är det jättesvårt att få en knivskarp linje. Var noga med att måla eyelinern ända ned mot fransrötterna. Det ser inte bra ut om det blir en massa “vita hål” mellan eyelinern och fransarna. Man kan även lägga en fransmarkering för att få det helt svart.

14122019-IMG_9916

Jag drar färgen hela vägen till fransarna slutar och där börjar jag med min vinge. Allra finast blir det om vingen följer ögats form. Här vänder jag på penseln så att den tunna spetsen pekar utåt, så blir vingen smal längst ut. Jag tittar rakt framåt så att jag ser hur vingens vinkel kommer bli. Hade mitt globveck gått långt ner hade det varit svårt för mig att måla en vinge med eyeliner.

globveck eyeliner

14122019-IMG_9922

Sen blundar jag och “drar ihop” vingens ovansida med resten. Hänger ni med?

eyeliner2

Sen är eyelinern klar! Här satte jag även fast lösfransar då ens egna fransar lätt kan se korta ut när man har en tjockare eyeliner.

eyeliner

Så.. för att få till en schysst eyeliner krävs det ett bra underlag, en bra eyeliner och tålamod!! :-) Öva, öva, öva så kommer ni till slut lyckas. Jag gör en eyeliner på några sekunder, men sen har jag också övat i många år.

Cliniques eyeliner som jag använde här kostar i normala fall 220kr men är nedsatt till 176kr nu, så passa på! ni hittar den HÄR. Handlar man 2 produkter från Clinique så får man dessutom en mascara värde 235kr på köpet. Detta är inget samarbete utan bara ett tips från mig till er :-)

Kram på er!!

3 Comments

 • Lotta
  15 December, 2019 at 10:07

  Tack för ett bra utförligt inlägg!

  Reply
  • isastar
   15 December, 2019 at 13:59

   Tack, vad kul att du gillade det! ☺️

   Reply
 • gate io coinmarketcap
  22 May, 2023 at 23:40

  I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

  Reply

Leave a Reply