ANNONS

Faux Mink

/

Hej på er!

Idag körde vi öppna förskolan på förmiddagen så Tim ligger däckad och sover just nu. Det var lite större barn där och tydligen är det flest stora barn och pappor där på förmiddagarna och mindre barn med mammor där på eftermiddagarna. Lustigt, undra varför det är så?

Men hörrni, jag vill dela med mig av en grej. Jag fick nämligen ett mail från PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) som vill dela med sig av information om lösögonfransar. Eftersom jag själv tycker att det är viktigt att denna information sprids så kommer infon här!

18122019-IMG_0078

Dessa fransar är gjorda i syntet men linkar minkfransar och är minst lika fina! Faux = Fejk

Många lösfransar tillverkas idag tyvärr utav äkta minkfransar som kommer från minkar som föds upp på pälsfarmar. Där hålls de i stålburar och nekas ett normalt liv där de kan göra sådant som är naturligt och viktigt för dem. Ofta nekas även nödvändigheter såsom mat, vatten och veterinärvård. De dödas våldsamt genom att klubbas eller gasas ihjäl, el-chockas till döds eller så bryter man deras nackar, och deras päls slits ibland av medan de fortfarande är vid medvetande.

Det finns inget etiskt sätt att tillverka minkfransar.
Företag hävdar ibland att de säljer ”djurvänliga” minkfransar och att minkarna borstats för att få tag i pälsen, men minkar behöver inte borstas och eftersom de är rädda för människor så är det extremt plågsamt och stressande för dem att bli borstade mot sin vilja. Hur som helst så kommer de flesta fransar från minkar som dödats, inte borstats.

Det finns ett stort utbud av etiska fransar.
Den goda nyheten är att det finns många djurvänliga alternativ som ger samma resultat som minkfransar utan att utnyttja skräckslagna minkar – ett stort utbud av veganska fransar som tillverkats utan djur finns tillgängligt idag. Många märken säljer fejkfransar som ger samma glamourösa resultat men utan djurplågeri.

18122019-IMG_0067

Med det sagt så vill jag uppmuntra er att välja syntetiska lösfransar. Ni är många som kikar in här på bloggen och får skönhetstips och därför känns det viktigt för mig att informera er om detta.

Kram på er!

0
26

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00