Meny
ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / NYA PRODUKTER / ÖGON

LastSwab hållbara pinnar

lastswab

God morgon!

Idag ska jag, mamma och Tim ta en promenad in till city. Det är inte så långt, mina föräldrar bor ca 20 min från stan. Vi har egentligen inget speciellt vi ska göra där men det är skönt att promenera och Tim sover alltid så bra i vagnen :-) Kanske blir nån fika och lite shopping.

Men innan vi går tänkte jag visa er en produkt som vi fick kika på under Daisy Beauty Expo. Denna produkt blev nämligen en stor snackis bland alla besökare.

lastswab

LastObject är ett danskt företag som gör LastSwab “bomullspinnar” som går att återanvända upp till 1000 gånger. Detta är alltså ett mer hållbart alternativ till vanliga bomullspinnar som man använder en gång och sedan slänger.

15012020-IMG_0166

Pinnarna kommer i ett tillhörande etui för hygiens skull. Topparna är gjorda av TPE (gummi), själva “pinnen” är gjord av plast och höljet av PLA, en sorts plast som är tillverkad av majs och är biologiskt nedbrytbart. Även om LastSwab skulle hamna i havet så skulle skadorna vara mindre än 0,1% jämfört med engångspinnar.

Skärmavbild 2020-01-17 kl. 21.43.41

Det finns två olika pinnar – en för rengöring av t.ex. öron och en för makeup. En pinne går att använda upp till 1000 gånger och rengörs enkelt med vatten och tvål.

last-swab

Vad tror ni, kommer LastSwab att ersätta den klassiska Topzen? Jag älskar att företagen börjar tänka mer långsiktigt och tar fram hållbara produkter. Personligen så tycker jag att dessa är riktigt bra! Jag gillar också att dom kommer med ett etui så att man kan ha dom med i sminkväskan utan att dom blir skitiga. Jag kan inte vara den enda som har skitiga topz (helt sjukt förresten att ett varumärkesnamn kan vara så starkt att man kallar dom för det) liggande längst ner i sminkväskan??

LastSwab finns än så länge bara att köpa på www.lastobject.com men kommer lanseras hos Lyko inom kort. Priset kommer ligga på ca 115kr styck och jag lovar att hojta när dom finns uppe på site.

Ha en fin dag!

No Comments

    Leave a Reply