Meny
ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR

Söndagstips

Inlägget innehåller reklamlänkar

Img 8780.jpg

God morgon, tänkte jag skriva men insåg att klockan redan är lunch-tid. Vi har precis sagt hejdå till pappa T som åker till Grekland på jobb idag. Han kommer hem på onsdag igen och tills dess är Thomas pappa (Tims farfar) och hans fru här från Danmark och hälsar på oss. Väldigt kul! Dom är inte här så jätteofta men erbjöd sig att göra mig och Tim sällskap när vi skulle vara ensamma några dagar :-)

Idag tänkte jag bjuda på några söndagstips. Ni verkar ju uppskatta mina “spontana-vardags-tips” så här kommer några fler! :-)

Först har vi Footmender. Har ni hört talas om den fotkrämen? Den är galet bra! Mina hälar har varit så sjukt torra efter den här vintern att dom känts som sandpapper. När jag lagt mig i sängen på kvällarna (typ enda tiden på dagen som jag inte har strumpor på mig den här tiden på året) så har hälarna liksom skrapat mot sängkläderna för att dom varit så torra och vassa. Uhhh. Kommer inte lägga upp nån bild för jag avskyr själv bilder på fötter, men ni kan ju tänka er. I alla fall, footmender mjukar upp hälsprickor och förhårdnader och gör fötterna supermjuka. Det står att man inte behöver fotfil men jag brukar fila lite först och sen smörjer jag in hela foten och sen tar jag på strumpor. Man KAN märka skillnad redan efter 1 “behandling” men jag kör några dagar i rad och sen är dom torra fötterna ett minne blott! Jag har påbörjat min kur nu inför Gran Canaria :-)

Img 8781.jpg

Och på tal om att fila fötterna så måste jag tipsa om den här glasfilen från Fabby. Den är gjord av tjeckiskt glas och slipytan klarar upp till 50-60 000 drag. Glasfilar är extra snälla mot huden och den här filen har en grövre och en finare sida. Man rengör den enkelt under rinnande vatten.

Img 8783.jpg

Tips nummer två är en pincett från The BrowGal, den är också grym men det är egentligen inte den jag vill lyfta utan det är filarna från samma märke. Har ni märkt att pincetter ibland kan kännas sämre efter ett tag? Dom får liksom inte längre tag på dom där riktigt små stråna som dom gjorde från början.

Img 8786.jpg

Om man t.ex. tappar en pincett i golvet eller slänger ner den i sminkväskan så kan den bli smutsig och lite “ostämd” som jag brukar säga, eller bara tappa sin vasshet. Med en pincettvässare håller sig pincetten vass och den blir som ny igen. Man sätter filen mellan pincettens tipp och drar den fram och tillbaka några gånger.

byxor

Sen hoppar vi från skönhet för jag måste bara tipsa er om dom här mjukisbyxorna. När jag var gravid så var det en massa tjejer som tipsade om dessa i en gravidgrupp på Facebook. Eftersom dom var så billiga så klickade jag hem ett par och… jag har typ bott i dom sedan dess! Materialet är så mjukt och skönt och dom sitter inte åt nånstans. Dom är alltså lika sköna nu som när jag var höggravid! Ni hittar dom HÄR. You will thank me later ;-)

 

Nu ska vi ta en promenad. Hörs sen! ♥kram

2 Comments

 • Lotta
  1 March, 2020 at 18:51

  Tack för tips!
  Vill fråga, för ett tag sedan köpte jag Depend ögonbrynspomada. Den var på extrapris på nåt apotek, och säkert gammal, för nu känns den torr. Svårt att få upp nåt på borsten. Jag har knappt använt den och plastlocket under det vanliga locket har varit på hela tiden.
  Men jag undrar; kan jag tillsätta nåt o röra runt så den mjuknar? Eller är det bara att slänga den när jag inte alls får upp nåt mer?

  Reply
  • isastar
   1 March, 2020 at 20:03

   Hej Lotta! Bra fråga, jag brukar faktiskt slänga dom när dom blir torra men du kan ju testa med lite vatten alternativt linsvätska (om du använder linser) och röra runt lite? Man brukar iaf kunna hälla ner lite linsvätska i torra mascaror så blir dom bra igen :-)

   Reply

Leave a Reply