Meny
BARN / ÖVRIGT / PERSONLIGT & VARDAGSLIV / TIM

On the road

Inlägget innehåller annonslänkar

Img 0727.jpg

God morgon!

Hur mår ni? :-) Tim har börjat vakna supertidigt på mornarna. Förut vaknade han runt 7 men nu vill han gärna upp halv 6… kanske har det med ljuset att göra. Jag ä l s k a r ljusa sommarnätter men om det ska fortsätta så här får vi nog skaffa mörkläggningsgardiner, haha!

Jag fick en fråga igår gällande våran bil nu när vi har Tim. Vi har en Mercedes CLA Shooting Brake av årets modell. Thomas är en bilnörd utav rang och han fick välja modell förutsatt att vi skulle få plats med allt. Tim sitter just nu i en bilbarnstol från Silver Cross. Vi bytte från babyskydd till stol när Tim var ca 9 månader. Stolen tar helt klart mer plats än babyskydd och när han sitter i den så måste vi dra fram passagerarsätet en hel del (man får plats men det blir lite trångt). Fördelen med denna stol är dock att man kan vrida den 360 grader så när Tim inte åker med i bilen kan man snurra den åt andra hållet och då kan passagerarsätet vara som vanligt. Även smidigt att man kan snurra den mot sig när man ska sätta honom i stolen.

Img 0726.jpg

Där bak får vi plats med vagnen och en hel del packning utan problem. Väldigt stort bagageutrymme på den här bilen faktiskt!

Img 0597.jpg

Sen måste jag tipsa om sparkskydd till sätet. Vi har ett där man kan sätta in ipad/telefon i en plastficka och det underlättar verkligen under längre turer! Jag har dessutom kommit på att man kan “låsa” skärmen så att barnet inte kan pilla på den och byta sång, öppna appar osv. Jag trodde först inte att Tim skulle lyckas när ipaden satt i hållaren men han lyckades såklart trycka på skärmen med tårna, haha! HÄR hittar ni sparkskyddet som vi har.

Så här gör man för att låsa skärmen (på Apple-produkter): Gå in på Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Guidad åtkomst. Slå på Guidad åtkomst. Ställ in en valfri lösenkod. Öppna den app som ditt barn vill använda. Tryck 3 gånger på hemknappen. Klart!

kram

No Comments

    Leave a Reply