Meny
ISABELLE GILLAR / ISABELLE TESTAR & SWATCHES / LÄPPAR

bareMinerals Mineralist Hydra-Smoothing Lipstick

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Den här dagen kunde inte ha börjat bättre! Tim sov hela natten och vaknade kl 8.. bara en sån sak liksom, hehe :-) Sen åt jag en god frukost med familjen innan det var dags för en online-presentation av bareMinerals senaste nyheter (mer info längre ned) efter det fick vi bekräftad förskoleplats till Tim (vårat förstahandsval, tjohooo!) OCH nyss fick vi nyheten om att UD släpper på reserestriktionerna den 30 juni vilket betyder att vi kommer kunna åka utomlands senare i sommar. Alltså jag är SÅ glad!! Det gör mig inget att regnet öser ner idag, haha!

Tillbaka till bareMinerals och deras senaste nyhet Mineralist Hydra-Smoothing Lipstick.

Ansiktet utåt är ingen mindre än vackra Hailey Bieber (Justin Beibers fru).

Vad är det som gör det här läppstiftet så speciellt?
Jo, det är det första mineralberikade läppstiftet som är helt veganskt, innehåller minimalt antal ingredienser och som dessutom levererar 2x mer fukt och färg. Visst låter det nästan för bra för att vara sant?

Mineralist Hydra-Smoothing Lipstick innehåller endast 19 ingredienser vilket är ungefär 40%* färre än andra motsvarande läppstift på marknaden. Dom är helt fria från onödiga tillsatser så som fthalater, syntetisk doft och mineralolja. Istället har man maxat dom med bl.a. kallpressad havtornsolja som ger massor av fukt, extrakt av olivolja som intensifierar färgen och granatäpple- och jojobaolja som förseglar fukten och gör läpparna mjukare och jämnare.

*Baserat på det genomsnittliga antalet ingredienser för NPD USAs topp 20 läppstift (12 månader, avslut september 2019

Inspiration (körsbärsröd) / Willpower (chokladplommon) / Insight (rosabeige)


Färg och formula
Det finns hela 25 nyanser att välja bland, allt ifrån nude till klarrött. Inspirationen kommer från dom helande krafterna i naturliga mineraler, kristaller och ädelstenar. Här nedan ser ni en färgkarta över alla nyanser. Jag skulle säga att formulan är krämig, heltäckande och matt, med en liten hint av gloss/lyster.

Av dom tre nyanser jag har här hemma så är det det körsbärsröda Inspiration som faller mig mest i smaken.

Vad tycker jag om Minimalist Hydra-Smoothing Lipstick?
Det här är helt klart ett läppstift jag kommer använda en hel del i sommar! Det glider härligt över läpparna och täckningen blir jättefin i ett enda drag. Det är lätt att få till snygga konturer och hållbarheten är väldigt bra. Jag älskar att nyansutbudet är så stort och jag vill gärna prova fler nyanser. Jag är sugen på att testa Focus, Honesty, Memory och Perception. Bara tummar upp från mig med andra ord!

Pris & köpställen Minimalist Hydra-Smoothing Lipstick kostar 295kr styck och finns att köpa hos LYKO, Kicks och Skincity.

2 Comments

 • Anneli
  18 June, 2020 at 13:06

  Tack för tips, har också focus och honesty på min önskelista :)
  Ha en skön midsommar!

  Reply
  • Isabelle
   22 June, 2020 at 21:27

   Tack, hoppas du hade en fin midsommar Anneli! :-)

   Reply

Leave a Reply