Meny
BARN / DANMARK / PERSONLIGT & VARDAGSLIV / RESOR & HOTELL

Roadtrip – Köpenhamn

Som några av er kanske redan gissat så fortsatte vi färden söderut och befinner oss nu i Danmark. Jag var lite nervös över att jag inte skulle bli insläppt (pga corona) men vi hade med oss våra pass och alla nödvändiga dokument. Tim har danskt pass och är både svensk och dansk medborgare. Eftersom jag är hans mamma (och även är tillsammans med en dansk) så får jag alltså komma in. Mitt på Öresundsbron stod militär och polis för att kolla alla bilar som kör in från Sverige.

Jag var nervös helt i onödan. Dom kollade våra pass, önskade oss välkomna och lät oss sen köra vidare.

Nästa stopp blev Dragør, som är en mysig liten del av Köpenhamn. Vi stannade hos några vänner och sov över. Dom har två små barn och ett stort hus fyllt med leksaker. Tim röjde loss kan jag säga, haha! Här ovan ser ni att han sitter i vagnen och är helt slut. Han somnade strax efter att jag tog bilden.

Efter många dagar på resande fot och ha sovit över hos vänner och familj så kände vi att det var dags att ha lite “egentid”. Sociala middagar flera kvällar i rad är lite ovant när man är småbarnsförälder, haha! Idag checkade vi därför in på hotell Skt Petri som ligger mitt i Köpenhamn, ett stenkast från shoppinggatorna. Vi har bott här förut (innan vi fick Tim) och gillar det. Fina rum, nära till allt och trevlig personal!

Vi packade upp allt och gick sen ut en sväng för att äta lunch.

Vi promenerade till Café Sorgenfri som har jättegoda smørrebrød men det var tyvärr fullt så vi gick till Café Norden istället. Sen började det ösregna så vi gick tillbaka till hotellet och hämtade bilen för att åka till shoppingcentret Field’s. Vi behövde köpa blöjor, ersättning m.m till Tim och där ute finns större matbutiker med större sortiment.

Jag har förresten fått många kommentarer på mina “skinnbyxor” dom senaste dagarna. Det är faktiskt leggings och dom är s u p e r s k ö n a. Kostar dessutom typ ingenting. Funderar på att beställa ett till par. Ni hittar dom HÄR (ej reklamlänk).

Nu har Tim somnat, Thomas har varit och tränat här på hotellets gym och jag har äntligen uppdaterat er :-) Så nu ska vi lägga oss i sängen, käka godis och se ett avsnitt av en ny serie vi följer som heter Trackers (finns på HBO, tips!). Imorgon ska det regna igen så vi funderar på att besöka Den blå planet. Vi hörs!

No Comments

    Leave a Reply