Meny
BARN / DANMARK / PERSONLIGT & VARDAGSLIV / RESOR & HOTELL

Roadtrip – Givskud Zoo

Imorse var det riktigt segt att kliva upp kan jag lova. Tim bestämde sig nämligen för att vara vaken mellan kl. 03-05 (!) natten till idag. Superkul ;-) Men så snart vi kommit upp och käkat hotellfrukost så var det (nästan) glömt. Vi satte oss i bilen och körde mot Givskud, en litet samhälle strax utanför Billund. I Givskud hittar man nämligen ett gigantiskt zoo med lejonpark.

Om nån undrar varför Tim sitter framåtvänd i bilen så är det för att vi körde ca 5km/h inne i parken och då vände vi stolen (vi har en stol man kan vrida 360 grader) för att han skulle kunna se bättre. Annars sitter han såklart alltid bakåtvänd :-)

Parken är gigantisk och man kan välja om man vill parkera sin bil utanför och promenera eller köra in med bilen i parken. Vi valde det sistnämnda.

Galet egentligen att ha alla djuren precis utanför bilen! Ska dock tilläggas att jag är lite kluven till djurparker ändå. Samtidigt som jag tycker det är en fantastisk upplevelse så tycker jag såklart synd om djuren som lever i fångenskap. Dessa djur är dock födda i parken och skulle säkert inte överleva länge ute i det vilda. Hur tänker ni?Giraffer med söta bebisar.

Några zebror som var väldigt nyfikna och busiga. Dom rullade runt i gräset och ställde sig framför bilarna för att spana in oss besökare.

Man kör genom parken i olika “etapper” och där i mellan kan man göra stopp. Väldigt smidigt faktiskt! Vi gjorde ett lunchstopp och Tim fick leka i en lekpark. Han är lite för liten ännu (vilket vi såklart visste) för att förstå och uppskatta alla djuren men i lekparken fanns det getter som barnen fick vara med och det var väldigt spännande tyckte Tim.Vi övar på att “klappa försiktigt” och han är faktiskt väldigt duktig på det :-)

Innan vi åkte hem gjorde vi ett stopp i Dinosaurieparken också.

Där inne promenerar man runt bland konstgjorda Dinosaurier i verklig storlek. Coolt både för barn och vuxna.

Helt sjukt vad stora vissa var! Så galet att tänka att dom här stora djuren vandrat omkring på jorden.

Dinoparken var nog det bästa enligt Tim. Han var supernöjd när vi körde hemåt och somnade på nån minut.

Imorgon går våran roadtrip vidare och vi kommer köra norrut, upp mot Danmarks västkust. Vi hörs!

4 Comments

 • Anette Ivanfy
  10 July, 2020 at 09:43

  Gillar inte när storstäder envisas med att ha zoo men stora djurparker som denna, där djuren har tillräckligt med plats och sköts ordentligt (vet man ju tyvärr aldrig…) känns ju mer ok. Det är ju även bildande för både vuxna och barn, att se olika sorters djur. Låter som om Danmark har otroligt mycket att bjuda på. Brukar mest bara åka igenom Danmark men kanske skulle planera in någon semester dit någongång ;o)) Ha en fortsatt fin semester!

  Reply
  • Isabelle
   12 July, 2020 at 22:54

   Jag håller med dig! Danmark har otroligt många fina städer och roliga parker/aktiviteter för hela familjen, kan verkligen rekommendera att ta en semester här :-) Tack och kram!

   Reply
 • Stefan
  11 July, 2020 at 17:49

  Verkar vara en fantastisk upplevelse, skriver ner detta resmålet i en lista jag har. Tack

  Reply
  • Isabelle
   12 July, 2020 at 22:53

   Kul! Kan verkligen rekommenderas :-)

   Reply

Leave a Reply