Meny
DANMARK / PERSONLIGT & VARDAGSLIV / RESOR & HOTELL

Roadtrip – Blåvand

Hallå! Vi åkte faktiskt inte vidare norrut. Det var helt enkelt jag som inte hade koll på geografin, haha! Vi åkte nämligen ut mot västkusten nästan lite söderut och till en stad som heter Blåvand. Alltså “blått vatten”. Danskarna har både roliga och märkliga namn på städer ;-)

Blåvand är en trevlig liten sommarby med flera restauranger och butiker. Det finns även en hel del att göra här, allt ifrån museer till ett zoo med vita lejon och kängurur. Vi hade inte jättetur med vädret (som resten av Skandinavien just nu?) och det blåste en hel del men vi tog oss till stranden igår.

Stränderna i Danmark är så fina! Ofta är dom flera kilometer långa och sanden är lika vit som runtom Medelhavet. Blåvands strand påminner mig en hel del om Skagen.

Läs även: Ni hittar fler inlägg från våra turer till Skagen under kategorin “Danmark“.

Jag bad Thomas ta en fin bild på mig och Tim. Här ser ni resultatet… hmm.. jag vet inte om jag ska skylla på fotografen eller modellerna men de blev inte helt som jag föreställt mig ;-)

Fina snäckor fanns det massor av :-)

Här ser ni våran bil förresten! Vi har haft den sedan december men det här är första gången vi är på en riktig roadtrip med den. Jag måste säga att den sväljer väldigt mycket bagage ändå. På turen till Blåvand följde Thomas mamma med oss och även hennes hund, så vi var totalt 3 vuxna, 1 barn, 1 hund + packning + vagn och resesäng till Tim och det gick hur bra som helst :-)

Nu är vi tillbaka i Horsens igen och kommer spendera våran sista dag här imorgon. På tisdag har vi köpt biljetter till färjan som går från Danmark över till Göteborg. Vi har aldrig åkt den färjan tillsammans förut så det ska bli kul! Jag tror det blir bra för Tim att kunna springa runt lite och inte behöva sitta stilla i en bil så länge på hemresan. Han börjar va lite less på att åka bil.. vi har trots allt åkt väldigt många mil dom senaste 2 veckorna.

Det blir ett stopp till på vägen hem men mer om det sen :-) Ha en fortsatt fin kväll allihopa!

2 Comments

 • Maria
  14 July, 2020 at 19:28

  Men Gud måste resa dit. Bild två och tre är så fina. Skulle gärna ha dom som tavlor Älskar stranden och havet. Ha det så mysigt. 😊

  Reply
  • Isabelle
   16 July, 2020 at 10:48

   Vad kul att du blev inspirerad! :-) Tack snälla!

   Reply

Leave a Reply