Meny
HÅRVÅRD & STYLING / ISABELLE TIPSAR / KROPPSVÅRD

Love Beauty and Planet Oceans edition

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Love Beauty and Planet har nyligen lanserat en ny serie som heter Oceans Edition. Låt oss ta en närmare titt!

Men först lite kort om märket, för er som inte hört talas om det. Love and Beauty Planet skapades i tron om att man, med små förändringar kan ge en positiv påverkan på vår planet. Produkterna säljs idag i över 45 länder. Alla förpackningar i sortimentet tillverkas i återvunnen plast och ingredienser samt dofter är etiskt framtagna för att vara så miljövänliga som möjligt.

“We believe that looking good and doing good should go hand-in-hand”

Den nya serien Oceans edition har man tagit fram som en hyllning till havet. Flaskorna är gjorda av 100% plast som plockats i havsnära natur (längs stränder för att förhindra att plasten når haven) i Taiwan. Varje flaska i serien består av plast som motsvarar ca tre gamla vattenflaskor. Under 2020 har serien hittills förhindrat att plast motsvarande 2,2 miljoner vattenflaskor har nått haven. Väldigt imponerade om ni frågar mig!

Produkterna i denna serie innehåller naturliga ingredienser så som havsalger och etiskt framtagen eukalyptus från Kina. Havsalgerna är rika på både antioxidanter, vitaminer och mineraler medan eukalyptusen ger en uppfriskande doft och verkar lugnande för huden. Som alla Love Beauty and Planets skönhetsserier så är även denna serie helt vegansk.

Marine Moisture Shampoo 400 ml – 99kr
Marine Moisture Balsam 400 ml – 99kr

Marine Moisture Body Lotion 400 ml129kr / just nu: 103kr
Marine Moisture Shower Gel 400 ml
79kr / just nu: 63kr

Vad tycker jag om Love Beauty and Planet?
Jag tycker det är helt fantastiskt att Love Beauty and Planet gör så mycket för att vara så miljövänliga som möjligt. Just all plast som finns i världshaven och dom skräckbilder jag sett där djur fastnat i plast gör att jag får ont i magen. Just därför så tilltalar just den här serien mig lite extra. Jag tycker personligen att det är svårt att veta vad man kan göra för att hjälpa till (förutom “självklara” saker som att sopsortera etc.) så att köpa dessa produkter och därmed veta att man räddat havet från plast känns väldigt bra. Däremot är inte eucalyptus min favoritdoft när det kommer till hår- och kroppsprodukter men det kan jag stå ut med eftersom produkterna är väldigt plånboksvänliga och bra!

Blir ni sugna att se mer produkter ur sortimentet så hittar ni dom HÄR.

No Comments

    Leave a Reply