Meny
BARN / TIM

Livets första frisörbesök

I helgen tog vi tag i en sak vi pratat om länge – vi tog Tim till frisören! Det var vemodigt måste jag säga. Jag älskar hans blonda lockar men dom är finast i lite fuktigare väder (typ utlandet) och när han är nyduschad. När han sovit blir håret däremot platt och tufsigt. Han gillar inte när man försöker borsta ut tussarna heller så därför valde vi att till slut gå till frisören och korta ner det. Ska erkännas att den här mamman nästan började gråta när dom blonda lockarna föll till golvet.

Han fick sitta i pappa Ts (som inte vill vara med på bild, därav blurret) knä och sen skyndade sig frisören allt han kunde eftersom tålamodet hos en ettåring inte är det bästa. Inte hos den här ettåringen iaf. I början tyckte han det var lite läskigt med rakapparaten så det blev en del tårar men sen underhöll jag med babblarna på telefonen och då gick det bra.

Och här ser ni slutresultatet. Kortare på sidorna och lite längre uppe på huvudet. Genast ser han ut att vara 2 år… minst! ;-) Nej men seriöst, han ser mycket äldre ut nu med en riktig frisyr?! Nu ska jag vänta på att lockarna växer ut igen :-) Dom kanske blir finare när dom kommer ut nästa gång? Håret blir ju tjockare efter att man klippt bort babyhåret.

Idag har Tim varit hemma från förskolan. Han hade lite feber i helgen så vi gav han alvedon och jag tror att magen börjat strula lite pga den. Inatt sov han jättedåligt och hade väldigt ont i magen :-( Det händer liksom aldrig att han somnar i min famn numera, så när han däckade idag och sov 20 min i min famn satt jag bara och njöt. Han mår mycket bättre nu och har röjt på som vanligt här hemma ikväll. Jag hoppas han mår bättre imorgon, lilla skrutten ♥

6 Comments

 • Anneli
  23 September, 2020 at 13:12

  Åh, vilken stor, liten pojke, så söt i sin “riktiga” frisyr:) Ja, visst är det speciellt med första frisörbesöket!
  Nu är det ju över 30 år sedan, men min väninna är frisör så min dotter har fått hembesök de första åren.
  Du kan förstå lyckan sen då hon äntligen fick gå till “riktiga frissan”…

  Reply
  • Isabelle
   24 September, 2020 at 15:49

   Eller hur! Det är väldigt speciellt :-) haha kan tänka mig din dotters lycka!

   Reply
 • Lotta
  23 September, 2020 at 15:43

  Så fint det blev! Och krya på sig lilla sötnosen!

  Reply
  • Isabelle
   24 September, 2020 at 15:49

   Tack snälla, han mår bättre nu :-)

   Reply
 • Annika
  25 September, 2020 at 13:54

  Första klippet brukar ta fram pojken ur bebisen så att säga. Förstår att det kändes vemodigt att se lockarna falla.

  Reply
  • Isabelle
   25 September, 2020 at 19:45

   Ja, han kändes verkligen större direkt! Nu har jag vant mig men saknar lockarna litegrann 😜

   Reply

Leave a Reply