Meny
BARN / MIN ANDRA GRAVIDITET

Gravidvecka 19

Ni var ju några stycken som gärna vill att jag kör uppdateringar under även denna graviditet så vi kör väl igång! :-) Jag var på RUL (rutinultraljud) i förra veckan och gick från att ha BF (beräknad födsel) den 1 april till den 7 april så nu är jag helt plötsligt i vecka 19 igen och inte vecka 20. Haha! Men jag är halvvägs.. kan man väl ändå säga :-)

Hur mår jag?

Jag har mått mer illa denna graviditet än jag gjorde med Tim. Då var jag illamående mellan ungefär vecka 4-9 och nu mellan vecka 5-13. Dock har jag mått illa en del efter vecka 13 också så jag måste äta regelbundet vilket gör att gravidkilona kommit med en gång! Jag hade nääästan gått ner allt efter förra graviditeten (gick upp ca 25 kg!) och nu orkar jag typ inte bry mig. Har inte ställt mig på vågen sedan inskrivningen hos barnmorskan. Tänker att jag får ta tag i det där sen, haha! Själva vikten gör mig egentligen inte så mycket men jag är inte lika vältränad och stark denna gång och det känns. Ryggen har redan börjat göra ont och flåset är hemskt.

Som jag nämnde har jag också varit trött. Jag började ju jobba heltid i september och efter arbetsdagarna har jag varit helt slut. Har råkat somna flera gånger med Tim vid hans läggning kl 19. Utöver det har jag också haft väldigt mycket huvudvärk. Sån där huvudvärk som är där när man somnar för kvällen och är kvar på morgonen när man vaknar. Usch! MEN utöver det mår jag faktiskt toppen :-) Tror inte vi kommer skaffa fler barn så jag försöker verkligen njuta denna graviditet.

Sedan ca 3 veckor tillbaka kan jag känna små rörelser. Det är väldigt mysigt! Speciellt när man sitter på jobbet eller i något möte och får en liten puff. Då blir man påmind om att det är en liten krabat där inne :-)

Kille eller tjej?

På RUL fick vi också veta att det är en pojke. Med handen på hjärtat så hoppades jag lite på en tjej, just för att det hade varit roligt att ha en av varje men nu ser jag fram emot en lillebror :-) Tim är ju det bästa vi har, och att vi ska få känna den kärleken för en till liten person är ju helt galet! ♥ Det enda problemet vi har är namn. Herregud så svårt det är att komma på bra killnamn. Och nu måste det dessutom (helst) passa ihop med Tim! har ni några förslag får ni gärna kommentera nedan för just nu tror jag lillebror kommer bli namnlös, haha!

Det var väl allt för nu. Jag har skapat en ny kategori som heter “min andra graviditet” och där kommer jag samla alla uppdateringar och inlägg som rör denna graviditet :-)

10 Comments

 • Issa
  10 November, 2020 at 18:52

  Hjälp ja.. namn är så svårt. Vår lilla trea har inte fått nåt namn än.. kanske man får nå tips här hos dig! Är oxå en pojke

  Reply
  • Isabelle
   11 November, 2020 at 15:08

   Ja visst är det svårt! Jag kommer på massor av tjejnamn men killnamn är så svårt!

   Reply
 • Lina+Ek
  11 November, 2020 at 10:28

  Fin-bumpen! Ska bli så kul att se vad det är för en fillur där inne!

  Reply
  • Isabelle
   11 November, 2020 at 15:08

   Eller hur! :-) En mini-timpa!

   Reply
 • Annika
  11 November, 2020 at 12:23

  Pojknamn är det svåraste tycker jag!! Tjejnamn har jag en drös av och endast en dotter själv. Tänk inte för mycket på att namnen ska passa ihop, de är trots allt två individer och ska inte alltid sitta ihop :-)
  Jag gillar de gamla namnen Oscar, Arvid, Edvin och Levi. Kanske inte lika kort och käckt som Tim.

  Reply
  • Isabelle
   11 November, 2020 at 15:10

   Håller helt med dig! Nä, det är sant, dom ska ju inte det men det känns bra om dom klingar bra ihop på nåt sätt, hehe :-) Jag gillar egentligen också äldre namn men vissa har jag så svårt att se en bebis heta liksom. Sjukt svårt!

   Reply
 • Amel
  12 November, 2020 at 00:17

  Vad fin du e 😍 spännande att se vad som väntar med barn nr 2 😊 hmmm…. Elias, Adam, Noah, Zakariah, Mattias är några namn jag gillar. 🤔 Lycka till med namn jakten.

  Reply
  • Isabelle
   12 November, 2020 at 09:27

   Tack snälla! <3 och tack för dina namntips! :-)

   Reply
 • Sanna Birath
  12 November, 2020 at 23:32

  Åh har ni varit på RUL nu, varit så nyfiken. Har ändå känt på mig att det skulle bli en liten lillebror <3 Tänk vad mycket roligt och mycket hyss brorsorna kommer hitta på tillsammans ;D Stor kram ❣️

  Reply
  • Isabelle
   13 November, 2020 at 08:55

   Åh har jag glömt berätta det för dig? 🙈 men ja, de kommer bli bra! ❤️Förhoppningsvis blir dom bästa vänner for life 😻 kram!

   Reply

Leave a Reply