Meny
ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / LÄPPAR / NYA PRODUKTER

Grön vecka med IsaDora

IsaDora kör just nu en kampanj som dom valt att kalla Green Week. Detta för att belysa och engagera i djurrättsfrågan. IsaDora har nämligen (med sitt växande, veganska skönhetsutbud) blivit officiell kampanj- och samarbetspartner med Djurens Rätt i år. För varje såld vegansk IsaDora-produkt inne hos Apotea denna vecka (direktlänk till kampanjen här) så skänker IsaDora 5kr till Djurens Rätt. Detta är inget samarbete utan jag vill bara tipsa er!

För jag tycker att det är väldigt kul att fler och fler skönhetsföretag väljer att göra veganska produkter. Med det sagt så tänkte jag passa på och visa en ny (vegansk) favorit hos mig men först en fråga som många undrar över..

Vad är skillnaden mellan att en produkt är Cruelty Free och att den är vegansk?
Cruelty Free betyder att produkten varken innehåller ingredienser som testats på djur eller att själva produkten har testats på djur. Är en produkten vegansk så är den dessutom helt fri från ingredienser av animaliskt ursprung (t.ex. bivax).

Är det något jag tycker IsaDora gör bra så är det läpprodukter! Ni vet ju sen tidigare att jag älskar deras Stick Stylo Gloss (som tyvärr verkar ha utgått nu) men jag har hittat en ny favorit.

IsaDoras Glossy Lip Treat är ett vårdande lipgloss som finns i totalt 9 nyanser. Ni hittar alla färger här. Men den nyans jag fastnat för heter 56 Vintage Rose. Tonen är kall rosa-lila (mauve) och är en perfekt MLBB (my lips but better).

Glosset innehåller naturliga oljor och sheasmör som håller läpparna återfuktade. Dessutom innehåller det peptider och hyaluronsyra som stimulerar kollagenproduktionen för att ge läpparna en fylligare look.

Som ni ser så glittrar glosset litegrann och det gör också att läpparna ser fylligare ut. Färgen blir inte så intensiv på läpparna eftersom det är ett gloss utan ger bara en snygg ton. Älskart!

6 Comments

 • Camilla
  17 November, 2020 at 14:55

  Tack för en bra blogg! Kan en produkt vara vegansk men inte cruelty free? Eller är cruelty free en förutsättning för att den ska vara vegansk? Tänker att det ju är lite olika saker där vegansk fokuserar på ingredienserna och cruelty free på hur de är testade.

  Reply
  • Isabelle
   17 November, 2020 at 15:33

   Tack Camilla :-) Osäker på hur det är i t.ex. Kina (som tillåter djurtester) men det är helt förbjudet att sälja djurtestat smink i EU så om en skönhetsprodukt är vegansk här så är den också cruelty free.

   Reply
 • Lotta
  17 November, 2020 at 19:32

  Så himla fin färg! Måste spana in det, just sånt jag alltid fastnar för!

  Reply
  • Isabelle
   17 November, 2020 at 20:34

   Samma här, jag faller alltid för såna här färger! 😍

   Reply
 • Maria
  17 November, 2020 at 21:01

  Åh, tack för tips! Ska jag spana in, även om jag ibland konstaterar när jag öppnar sminkväskan att jag har 15 gloss i ungefär samma färg… 😉

  Reply
  • Isabelle
   17 November, 2020 at 22:09

   Haha! Jag kan lova att du inte är ensam om det 😅🙈

   Reply

Leave a Reply