Meny
BARN / PERSONLIGT & VARDAGSLIV / RESOR & HOTELL / TIM

Sagojul på Kolmården

Hej! Hoppas ni haft en fin måndag. Förskolan var stängd idag så jag har jobbat hemifrån.. med Tim runtomkring mig. Inte det lättaste och lägenheten ser ut som ett bombnedslag när han lekt en hel dag men vad ska man göra.

I lördags besökte vi Kolmården. Alla helger i december har dom Sagojul med Bamses värld, tomteby, nisseverkstad, vinterpalats, trollskogen, julmarknad m.m. Tim har sett reklamen för det där på youtube och skriker rakt ut varje gång eftersom Bamse är en ny favorit.

Hela dagen hade vi pratat om Bamse hemma men han är såklart lite för liten för att förstå. Förväntningarna var iaf stora och vi såg fram emot en hel eftermiddag med julmys.

Överallt var det belysning, granar och annat julpynt. Vi kom dit vid tvåtiden när det fortfarande var ljust så vi fick se parken både i dagsljus och sen i mörkret.

Det tog oss nästan två timmar att köra till Kolmården hemifrån från oss så när vi kom fram började vi med att äta en sen lunch. Farmors köttbullar fick det bli eftersom Tim älskar köttbullar. Ni vet farmor från Bamse ;-)

Tims fina overall kommer från Reima

Efter maten gick vi runt i Bamses Värld och till sin stora lycka fick Tim hälsa på Vargen. Det gick knappt att slita honom därifrån sen kan jag säga. Det resulterade i gallskrik och två, något svettiga föräldrar, hehe. Vi såg också Lille-skutt som hastigast men Bamse såg vi inte alls. Det var lite tråkigt eftersom det är Tims favorit.

Mörkret kom ganska snabbt så vi skyndade oss vidare för att se resten av parken.

Otroligt mysigt pyntat överallt men tyvärr var det ganska långa köer (pga Corona-avstånd) och avspärrat till mycket vilket gjorde att Tim fick sitta i vagnen större delen av eftermiddagen. Vi hade tänkt att han skulle få leka men alla lekplatser var avstängda :-( När det sen blev mörkt tog jag inte så många fler bilder. Vi avslutade dagen med att köpa ett Bamse-gosedjur (som numera är favorit här hemma) och lite godis innan vi åkte hem.

Summa summarum skulle jag säga att det här är ett event för lite större barn. En 1,5 åring orkar inte stå i kö (iaf inte Tim) och kan inte springa runt så mycket själv där inne. Vi åker nog inte tillbaka nästa år men kanske om några år! :-) Har ni varit på Kolmårdens Sagojul?

No Comments

    Leave a Reply