Meny
EVENTS / NYA PRODUKTER / PRESSVISNING

Daisy Beauty Expo 2021

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

I helgen gjorde jag något som nästan känns lite småkriminellt nu för tiden – jag gick på skönhetsevent! MEN till försvar så var det ett väldigt Corona-säkert sådant. Daisy Beauty Expo är en skönhetsmässa som gänget på tidningen Daisy Beauty (en tidning för dig som vill veta allt om skönhet!) står bakom. Denna mässa sker i januari varje år och ni som hängt med här på bloggen ett tag har säkert läst om dom tidigare mässorna jag varit på. I år var dom redo på att få ställa in mässan helt, men genom att minska ner antalet utställare, besökare och ha tuffa instruktioner så lyckades dom ändå genomföra den. Till alla oss skönhetsnördars stora lycka! I vanliga fall ses man med branschfolk flera gånger per år på diverse events osv. men i år har det mesta skett digitalt. Även om man inte fick kramas så var det kul att se sina “kollegor” igen.

Eventet bestod av 5 rum med en utställare i varje rum. Vi var uppdelade i grupper där vi var mellan 3-4 personer i varje grupp. Alla var tvungna att ha på sig munskydd och sprita händerna inför varje rum. Det var ett pressat tidsschema som man var tvungen att följa för att grupperna inte på något sätt skulle krocka. På så sätt var vi aldrig fler än 5-6 personer i samma rum åt gången. Alla höll avstånd och jag måste säga att det kändes väldigt säkert. Jag har ju dessutom antikroppar så jag är inte lika rädd att bli smittad. Ska tilläggas att jag trots antikroppar såklart håller avstånd, spritar händerna, har munskydd osv. Nå väl… låt oss slippa covid-19 nu för en stund och istället kika på vad för spännande produkter som fanns på mässan! :-)

Jag hamnade i samma grupp som mina favvokompisar Mona

…och Lina! :-) Sen hade vi även sällskap av en till tjej som heter Josefine. Hon skönhetsbloggar på Daisy Beauty. Tyvärr fick jag aldrig nån bild på henne.

I första rummet stod två representater från Nordic Beauty Import som är distributörer av en himla massa märken, som ni kan se.

Men dom har även ett eget märke som heter Keep it Clean. Sortimentet består av handtvålar och handsprit som innehåller återfuktande aloe vera. Jag har haft dom små handspriterna i min väska ett tag. Min favorit är den med aloe vera, sen vattenmelon och sist citrus. Det är något med citrondoft som gör att det påminner mig om städrengöring. Annars gör jag tummen upp för god doft på handsprit för jag gillar inte spritlukten.

Ett annat märke dom har är TreacleMoon som har ett stort urval av kroppsprodukter till en billig peng. Man har inte tillsatt några färgämnen i dessa produkter utan det är endast naturliga färger från frukt, blommor osv.  Vi har snart gjort slut på en flaska av The Honeycomb Secret här hemma. Den har en doft av honung och kaprifol.

Frank Body finns (eller har iaf funnits) på Sephora och jag har testat några produkter därifrån tidigare. Booty Drops är däremot en nyhet och innehåller koffein som ska göra att huden vaknar till liv och får sig ett lyft.

Och hur rolig förpackning på produkten Frank Body Perky Sculpting Body Hydrator?! I “take away” koppen hittar man en härlig body cream med uppiggande ingredienser som koffein, acai och Vitamin A, B, C och E.

Huxley är för mig ett nytt märke. Lina viskade i mitt öra att dom här produkter är SÅ härliga så jag ser fram emot att testa dom. Serien Secret of Sahara innehåller bl.a. kaktusfrön som är rika på E-vitamin, quinoa och acaibär.

Huxley säljs bl.a. hos Kicks. Såg att dom dessutom är på 20% kampanj just nu – »här kommer ni till produkterna« 

Ansiktsmasker, fotmasker, läppmasker m.m finns ju överallt numera men benmask var något nytt för mig. Leg Relax Therapy från Kocostar är en kylande mask som innehåller tre sorters mint (pepparmint, äppelmynta och grönmynta.) Denna mask hjälper alltså till att reducera svullnad i ben och fötter och ska vara perfekt för gravida! Jag som börjat känna av det ökade blodtrycket i kroppen (hej graviditetsvecka 30!) ska verkligen testa dessa.

Briogeo är också ett märke jag är lite nyfiken på. Be Gentle Be Kind Banan + Coconut shampo och balsam var ju nominerade i Daisy Beauty Awards förra året. Har nån av er testat??

Hårvården verkar också spännande. Fina förpackningar!

Mario Badescu är ett sånt där tokhyllat märke som jag aldrig fastnat för. Inte för att produkterna är dåliga (jag har ärligt talat inte provat dom särskilt mycket) utan för att jag tycker att förpackningarna är SÅ tråkiga och fula. Haha! Don’t judge the book by it’s cover. Jag kanske borde ge märket en rättvis chans. Har ni provat?

Sen kom vi till en hylla med lite annorlunda produkter. Bland annat den här, ett torrshampo i fast puderform. Man gnuggar alltså borsten ner i “kompaktpudret” och sen duttar man i hårbottnen. Smart grej att ha med i handväskan då den inte tar så mycket plats och även toppen att ha som handbagage om man ska ut och resa. Jag fick ett prov på denna så jag ska testa och recensera i ett eget inlägg tänkte jag :-)

Nästa roliga och annorlunda produkt var denna – LastRound från märket LastObject. Förra året fick vi se återanvändningsbara topz och i år var nyheten återanvändningsbara bomullsrondeller. I denna lilla förpackning gömmer sig 7 bomullsrondeller som går att använda upp till 1750 gånger (!). Visste ni att det går åt 10.000 liter vatten att producera 1 kilo bomull? Med dessa bomullsrondeller kan man alltså spara tusentals liter vatten.

Hur funkar dom? Man tar en rondell från toppen av burken, blöter den (då sväller den och blir likadan som en vanlig bomullsrondell) och använder den som vanligt för att tvätta av sminket. Sen tvättar man rondellen, antingen i tvättmaskinen eller för hand och placerar den sen längst bak i burken där den får ligga och torka. Smart!

Beauty Blender har concealers i massor av nyanser, från ljust till mörkt. Har ni testat? Jag har precis börjat prova. Återkommer med recension!

Luxie är ett märke som har superfina sminkborstar i syntet. Glimmer Set är helt nytt och innehåller borstar för både ögon och ansikte. »Här hittar ni hela sortimentet«

Sen var det dags att knata vidare till rum nummer två. Där var fokus på ekologiska och naturliga produkter.

Josefine och Lina har sig en närmare titt.

Märket Pulpe de Vie gör sina produkter av fulfrukt. Inte fallfrukt utan FUL frukt, sånna som är för fula för att säljas i butik helt enkelt. Rolig och smart affärsidé även om inte produkternas utseende tilltalar mig så mycket.

Handgjorda tvålar, doftljus m.m

Ekologiskt smink från märket Zao cosmetics. Jag testade några produkter från Zao för typ hundra år sen men kan inte minnas att jag blev jätteimponerad då. Vi konstaterade iaf att pigmenten och kvaliteten verkar vara riktigt bra, så dom kan ju ha utvecklats en aning sedan dess :-) Produkterna säljs bl.a. hos Svensk kosttillskott.

Dofter från det franska parfymhuset FiLiit. Förpackningarna är gjorda i miljövänliga glas och korkarna av askträ från skyddade skogar i Frankrike, Spanien och Belgien. Har nån av er provat? Jag testade ingen eftersom jag hade munskydd på mig.

TrueGlue är ett märke som erbjuder bland annat shampoo för fransarna. Jag visste inte ens att det fanns…

I rum nummer tre gömde sig ett välkänt ansikte! :-) Ola har varit ansvarig för Lumene i Sverige under många år och därför har vi möts en hel del genom events, pressresor m.m. Den här mannen är alltid glad och jag tror inte det finns nån som inte gillar honom! Nu arbetar han för ett finskt företag som heter Beautyko som är distributör för Koreanska skönhetsmärken i Norden. Bland annat Skinfood, som ni kanske hört talas om? Han hade inte så många produkter uppställda på plats men vi har fått med oss några prover så jag återkommer :-)

I rum fyra fick vi prata med frisören Henrik Artdeson som nyligen lanserat sitt eget hårvårdsmärke I am by Swedish haircare. Produkterna är tillverkade i Sverige och är multifunktionella. Hans vision är att endast ta fram ett fåtal produkter, men att man genom dom kan blanda och mixa fram “nya produkter” själv för att skapa massor av olika looker. Lite speciellt är också att hans balsam är så kallade leave in-produkter, dom ska alltså inte sköljas ur. Känns lite läskigt/konstigt men ska bli spännande att prova!

Håroljan innehåller inga silikoner utan istället har han valt att använda sig av macadamianöt och solrosfröolja som fyller ut hårstråt och ger glans.

Sist men inte minst så fick vi en presentation av representanter från märket Sunday Riley i rum fem. Direkt från USA på storbildsskärm. Funkade hur bra som helst. Sunday Rileys produkter är jag väldigt pepp på att testa. Jag ska prova några veckor och tänker att jag återkommer med en recension lite längre fram.

Vi fick jättefina väskor med våra namn på!

Serumet A+ innehåller 6,5% retinol (6,5-procentig lösning av stabiliserade retinoid-föreningar och retinol-alternativa växtextrakt) som ska reducera rynkor, fina linjer och ge en klarare hy. Jag får inte använda den nu när jag är gravid men sen.. då jäklar! Så pepp på denna.

Och Ice Ceramide Moisturizing Cream, en återfuktande kräm som ska vara helt magisk enligt Lina.


Så, det var allt för nu! Jag har fått med mig lite prover hem men har helt ärligt knappt hunnit kika igenom vad det är. Sa jag att jag är småbarnsförälder? hehe. Jag ska gå igenom allt, testa och sen återkommer jag med separata inlägg och recensioner. Skriv gärna om det är någon produkt ni blev extra intresserade av :-)

Tusen tack för denna gång Daisy Beauty!
Jag hoppas vi ses nästa år igen.. och får kramas då!

4 Comments

 • Maria
  20 January, 2021 at 08:42

  Åh, så härligt! Det här inlägget kan bli förödande för min plånbok… Och småbarnsåren går över. Sen får du helt andra problem du aldrig kunnat föreställa dig att de där nyligen väldigt små sötnosarna kunde orsaka, haha! ;-) Ha en underbar dag och kram!

  Reply
  • Isabelle
   22 January, 2021 at 14:06

   Hehe, ja jag har förstått det :-P ha en fin dag du med! Kram

   Reply
 • Josefine
  22 January, 2021 at 19:37

  Hej Isabelle! Vilket välskrivet inlägg , du lyssnade mycket bättre än vad jag gjorde :) Det var så kul att träffas och få göra dig, Lina och Mona sällskap. Kram!

  Reply
  • Isabelle
   22 January, 2021 at 20:43

   Tack snälla, och detsamma Josefine! :-) kram

   Reply

Leave a Reply