Meny
BARN / MIN ANDRA GRAVIDITET / TIM

Vecka 30 och tvåårstrots

Gravid vecka 30

Hej på er! Hoppas ni har en fin helg. Kikar in för att ge er en uppdatering. Jag gravid i vecka 30 nu och magen har blivit riktigt stor. Jag har liksom inte hunnit med den här graviditeten på samma sätt. Mitt fokus är på Tim och jobb så jag glömmer ofta bort att jag är gravid. Har förstått att det är ganska vanligt med barn nr 2.

Hur mår jag?
Över lag mår jag bra. Jag mår inte illa, kan fortfarande sova hyfsat osv. MEN kroppen är väldigt mycket svagare den här gången än förra graviditeten. Jag hann inte träna upp min kropp innan denna graviditet och det känns! Om jag går långt och rör mig mycket under en dag så får jag ont i både rygg och bäcken. Jag kan inte heller gå så snabbt för då gör det ont. Jag känner mig sjukt otymplig och även fast det är mysigt att känna sparkar så längtar jag tills det är över och jag får gå ner i vikt igen. Vikten gör nämligen också att mina ben blir svullna och gör ont.

Hur mår bebis?
Han mår bara bra. Han sprattlar och har sig men det börjar bli lite trångt där inne. Han är ca 36cm lång nu och ligger med huvudet nedåt… med andra ord sparkar han upp mot mina revben :-) Ibland kommer det så hårda sparkar att dom gör ont. Jag hoppas ju på en lite lugnare bebis den här gången men jag tvivlar, haha.

Hur går det för Tim?
Tim mår också bra men har börjat komma in i tvåårstrots. Ena stunden kan han vara lugn och snäll för att i nästa skrika, slänga sig på golvet och kasta saker runtomkring sig. Temperament deluxe! Vissa kvällar tar läggningarna 1 timma och andra 10 min. Han somnar alltid i sin egen säng i sitt rum på kvällarna men kommer över till oss på natten. Vissa nätter sover han bra och vissa vaknar han och är vaken 1-2h innan han somnar om.

Just nu har han också väldigt mycket energi och prövar oss hela tiden. Han pillar på saker han vet att han inte får röra, kastar blomjord på golvet, kastar mat över hela bordet osv. Vissa dagar (speciellt efter lite sömn) undrar både jag och Thomas vad vi gett oss in på med ett till barn. Haha! MEN sen när han väl är söt och snäll så är han ju världens sötaste och hjärtat nästan spricker av kärlek. När han väl somnat för kvällen kan jag ligga och bara titta på honom hur länge som helst.

Man får bara ta ett djupt andetag vissa gånger och tänka att det blir bättre med tiden. Vi ska bara ta oss igenom dom här småbarnsåren…

2 Comments

 • Anneli
  26 January, 2021 at 13:07

  Det blir nog bra ska du se!
  Jag tycker inte att det är så himla länge sen min dotter hade sin trotsålder, men, men…
  eftersom barnbarnen är 5 och 8 år så är det nog ett tag sen, ändå!
  Supersöt mage, tycker jag, som inte behöver bära den ;)

  Reply
  • Isabelle
   26 January, 2021 at 13:18

   Haha, ja jag antar att det känns som en väldigt kort period när man sen ser tillbaka på det. Just nu känns det vääääldigt långt tills de är över 🙈

   Reply

Leave a Reply