Meny
BARN / MIN ANDRA GRAVIDITET / PERSONLIGT & VARDAGSLIV

Gravid vecka 32

Hej graviditetsvecka 32!

Jag byter vecka på torsdagar så det är faktiskt snart vecka 33. Även om det börjar närma sig BF så vette fasiken hur min mage ska kunna bli större?! Känns som den är lika stor nu som den va i vecka 40 sist. Jag var hos barnmorskan igår och mini har vänt på sig. Typiskt! Han låg med huvudet nedåt sist men nu ligger han med huvudet upp mot mina revben. Om han inte har vänt sig till mitt nästa besök hos barnmorskan så ska vi diskutera vändningsförsök, något jag helst vill slippa. Tydligen är det vanligare att barnet vänder på sig i slutet av graviditeten om man fött barn tidigare. Detta för att dom har mer plats (magen är uttänjd) att röra sig på. Har någon av er erfarenhet av vändningsförsök? Alla som jag hört/läst om som gjort ett sånt säger att det är obehagligt och gör ganska ont. Jag håller iaf tummarna för att han vänder sig själv. Det är ju trots allt några veckor kvar.

Nu på torsdag fyller jag år och då ska jag även på tillväxtultraljud :-) Inte för att mini är för liten utan för att moderkakan låg lite för långt ner vid förra ultraljudet. Tydligen måste den flytta upp sig innan förlossningen så dom vill bara försäkra sig om att den gjort det. Vad tror ni, kommer det sluta med kejsarsnitt denna gång? haha!

148 Comments

Leave a Reply