Meny
HÅRVÅRD & STYLING / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR

Min hårvårdsrutin just nu

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar.

I Ida Wargs hårvårdssortiment finns många olika serier att välja bland. Ett fel många gör är att välja fel serie, vilket resulterar i att man kanske inte blir helt nöjd med slutresultatet. Till exempel så är det många som tror att dom har ett skadat hår och därför köper repair-serien men i själva verket kanske håret bara behöver fukt och därför skulle dom istället valt moisture-serien… eller tvärtom. Jag kan t.ex. inte använda moistureshampoo eller everyday-serien i mitt hår för då blir det kaos. Eftersom jag jobbar med märket har jag såklart kunnat prova mig fram genom alla serier och nu har jag hittat en kombination som passar mitt hår perfekt!

Jag skrev ju för några månader sedan när plumping-serien lanserades att den var min nya favorit. Det är den fortfarande, till viss del. Mitt “problem” med denna serie är att mitt hår som redan är väldigt tjockt blir FÖR tjockt. Plumping shampoo och conditioner innehåller nämligen veteproteiner som gör att hårstråna sväller. Ju mer du använder den här serien, desto mer sväller håret och desto tjockare känns det. Mitt tjocka hår blev till slut som en tigerman så jag har fått backa lite och gå tillbaka till volume-serien eftersom det är volymen jag egentligen är ute efter. Även om jag ibland kör plumping bara för att den är så härlig ;-)

Så jag använder alltså volymshampoo eftersom jag vill ha volym från hårbotten och därefter så använder jag  volymbalsam. Det är dom gula flaskorna som har en doft av jordgubb, bergamott, apelsinblomma och cederträ. Men sen cirka var tredje tvätt kör jag istället silvershampoo eftersom jag vill ha en kall ton på mitt blonda hår. Silvershampoo kan torka ut håret något (även om jag upplever att IW silvershampoo är väldigt snällt mot håret) så när jag använder det så använder jag istället moisturebalsam som tillför fukt i längderna. Jag kan t.ex. inte använda moistureshampoo för det ger FÖR mycket fukt till mitt hår vilket tynger ner och gör att det ser fett ut på bara någon dag men eftersom jag bara applicerar balsamet i längderna så går det bra.

Man kan med andra ord alltså mixa serierna som man vill utan problem. En serie i hårbotten och en annan i längderna :-) Med denna kombination får mitt hår volym från botten, mjuka och återfuktade längder utan friss samt en kall ton. Love it!

Kom ihåg att ni får 20% rabatt på hela sortimentet med min kod isastar20www.idawargbeauty.se och lämna gärna en kommentar nedan om ni har några frågor eller vill att jag skriver om andra produkter i sortimentet :-)

2 Comments

 • Linda
  10 April, 2021 at 09:18

  Testade repair o tyckte att den var så där, kanske är som du skrek att jag ska ta moist istället.. förpackningarna är ju galet fina! Gillar silverinpackningen.

  Reply
  • Isabelle
   10 April, 2021 at 10:42

   Ja! Ditt hår kanske inte är skadat utan bara behöver fukt, det är faktiskt skillnad och det är inte alla som vet det :-) visst är dom! När dom står tillsammans är det som en godismix 😍

   Reply

Leave a Reply