Meny
HUDVÅRD / KROPPSVÅRD / ÖVRIGT

Frysa bort Dermatofibrom

Ni som har hängt med här på bloggen ett tag vet att jag har skrivit om Dermatofibrom tidigare. Det är typ ofarliga hudknutor som man får (förmodligen) av hormoner. Dom ser lite ut som myggbett men är hårda. Jag fick några på benen redan i tonåren och fick några till nu under mina graviditeter.

Har länge tänkt att jag ska försöka ta bort dom men har inte tagit tag i saken. Dom har liksom inte stört mig på något sätt mer än estetiskt. Jag känner Eva som har salongen Belle Visage i Sundsvall (inget samarbete!) och i somras visade jag henne mina ben och frågade om det var något hon kanske kunde ta bort. Självklart, svarade hon och vi bestämde oss för att prova frysa bort dom nu under hösten. Man får nämligen inte utsätta huden för sol under några veckor efter behandlingen.

Ska tilläggas att jag självklart har varit hos hudläkare innan och kollat så att det är helt ofarliga knutor. Det bör man alltid göra först innan man tar bort något liknande på salong.

Eva tog fram CryoPen, en gigantisk “fryspenna” och frös mitt Dermatofibrom i några sekunder. Det svider lite men gör absolut inte ont. Området blir vitt en stund, för att sedan återgå till normal färg. Man kan frysa bort allt ifrån pigmenteringar till åldersfläckar och vårtor. Idag har det blivit som en blåsa och inom några dagar kommer det bli en sårskorpa. Det är viktigt att man inte är där och pillar för då kan resultatet bli fult. Inom 2-6 veckor ska man kunna se färdigt resultat. Det ska bli väldigt spännande att se hur det blir. Jag har nämligen några fler men vi testade 2 först så får vi se!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och ta en bit bananbröd som jag precis har tagit ut ur ugnen. Sen ska jag sticka iväg till gymmet och köra mitt första mammaträningspass. Ska köra 2 gånger i veckan under 6 veckor. Så pepp! :-)

Vad ska ni göra idag?

No Comments

    Leave a Reply