Meny
HEMMA HOS OSS / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / MAT & RECEPT / ÖVRIGT

Nya matfavoriter här hemma!

Inlägget innehåller reklamlänkar till HelloFreshHej på er! Tim är på förskolan, Leon håller på att somna i vagnen och jag sitter här med en stor kopp kaffe. Livet med två små flyter faktiskt på bättre än vad jag hade kunnat hoppas. Leon är ett väldigt lätt barn (än så länge, det kan ju ändras snabbt) och det är väl det som gör att omställningen från 1 till 2 inte varit så stor för oss.

Detta är inget betalt samarbete utan jag vill idag bara genuint tipsa er om HelloFresh som vi kört i ca 1,5 månad nu. Jag har aldrig velat ha matkasse förut då jag föredrar att handla min mat själv men det är SÅ många som snackat om HelloFresh den senaste tiden och en dag hade jag noll inspiration till mat så klickade jag mig in på deras hemsida. Nu kanske ni är lika skeptiska som jag var men jag lovar att det här verkligen är en rolig och smart “matkasse”.

5 anledningar till varför jag gillar HelloFresh:

– Man väljer själv vad man vill äta.
– Man behöver inte tänka så mycket utan nästan allt kommer färdigdoserat.
– Man får inspiration och prova på nya rätter man kanske aldrig hade gjort förut.
– Man kan avsluta sitt medlemsskap när som helst eller pausa veckor man inte vill ha mat/är bortrest.
– Det är enkelt!

När man går in på hemsidan och skapar en prenumeration får man först välja hur många middagar i veckan man vill ha och sen hur många personer man är. Sen finns det olika typer av recept. Vi har t.ex. valt lågkalori och 3 middagar i veckan. Så varje tisdag får vi hem en stor låda med allt vi behöver för veckan. Sen använder man sig av appen för att välja vad man vill äta varje vecka. Man får upp en hel lista med maträtter och väljer det man vill ha.

I lådan hittar man sedan en påse för varje rätt och ett receptkort. Kommer det kylvaror så som matlagningsgrädde, creme fraiche och kött så skickas det i en speciell påse som har typ “kylklampar”. Skulle man inte vara hemma när lådan levereras så klarar sig ändå maten ca 6 timmar med hjälp av dessa kylklampar. Alla lådor, påsar och kylklampar går att återvinna som plast och papper.

Vissa ingredienser så som salt, peppar, smör, olivolja m.m. behöver man ha hemma men annars är allt uppmätt och klart, vilket är SÅ smidigt. När det t.ex. ska vara soja i en rätt så är det exakt mängd olja i en liten påse. Man behöver alltså inte tänka så mycket utan man bara följer stegen på receptkortet. Älskar att det är så smidigt, speciellt när man har småbarn hemma och inte har så mycket tid i köket!

Så här blev gårdagens middag, sweet chilimarinerat fläskkött med broccolini och ris. Det blev supergott! Jag lagar sällan fläsk/kotlett själv men kommer lätt göra det framöver. Har fått så mycket matinspiration och nya favoriter under dom här veckorna :-)

Är ni intresserade av att veta mer om HelloFresh så hittar ni deras hemsida HÄR. Om ni använder koden HELLOAFF925 i kassan får ni dessutom 30% rabatt på de första 2 matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkassen. Vi använde oss av den koden när vi körde första månaden så tips tips! :-)

Nu ska jag strax kila iväg och hämta Tim på förskolan. Ha en fortsatt fin torsdag! ♥

No Comments

    Leave a Reply