Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / EVENTS / HUDVÅRD / ISABELLE GILLAR

Ett besök på Florakliniken

Tidigare i veckan var jag på ett litet och intimt kvällsevent hos Florakliniken för att höra mer om deras olika behandlingar. Salongen ligger ett stenkast från Odenplan och har ljusa, fina lokaler med högt i tak. Ann-Charlotte som driver kliniken har arbetat med hudvård i USA under många år. När hon bestämde sig för att flytta hem till Sverige för några år sedan fick hon möjlighet att ta över den här lokalen från en blomsterbutik. Butikens namn var Flora och namnet fick helt enkelt stanna kvar, såväl även skylten på utsidan huset.

Ann-Charlotte tog oss på en rundtur och visade alla olika maskiner. Här ser ni en IPL-maskin (intensivt pulserande ljus) som bildar värme i huden som i sin tur stimulerar kollagenproduktionen för en föryngrande effekt, reducerar blodkärl samt pigment och rodnad. Florakliniken erbjuder alla möjliga ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar så som fettfrysning och hårborttagning, injektioner, tatueringsborttagning, permanent makeup, och tandblekning.

Min kompis Sofia hängde med och fick hjälp av hudterapeuten Meva att välja ut produkter som passar hennes hud.

Även jag fick göra en hudanalys och Meva berättade att min hud redan är väldigt fin men att microneedling skulle hjälpa mig att förebygga dom rynkor som kommer uppstå desto äldre jag blir. Florakliniken är väldigt måna om att försöka förebygga och “bekämpa” hudproblem med behandlingar först innan man använder injektioner som t.ex. botox och fillers. Det låter väldigt klokt i mina öron. Botox och fillers är ju faktisk mer en “quick fix” medan andra behandlingar kan verka långsiktigt.

Redan dagen efter fick jag komma tillbaka och göra en micro needling. Det är en behandling där man med hjälp av små, små nålar gör massor av små hål i huden. Detta för att serum och andra produkter ska kunna komma längre ner i huden men också för att “skada” huden så att ny, fräsch hud bildas. Det gjorde liiite ont på vissa ställen, typ pannan och näsbenet men annars kändes det inte värre än en lite brännande känsla. Nålarna går ner olika djupt (ca 0,75 – 2 mm) beroende på vart i ansiktet man arbetar.

Jag blev lite röd, som ni kan se. Vissa blir väldigt röda. Det beror på hur ytliga blodkärl man har i huden. Efter behandlingen får man inte använda produkter eller vatten i ansiktet på 12h. Man ska även sova på ett nytvättat örngott och helst inte pilla i ansiktet. Detta för att huden ska kunna läka utan att det kommer ner smuts osv.

Jag blev rekommenderad att använda dessa serum från SkinCeuticals. Har provat dom förut och dom är jättebra! Salongen arbetar också med iS Clinical, ett annat märke jag faktiskt fick hem några produkter från nyligen. Jag har inte hunnit testa dom än men jag ser verkligen fram emot att göra det!

Serum, rengöring och solskydd.

 

1 Comment

  • Annika
    2 December, 2021 at 14:14

    Vet precis vilken Flora det är, går förbi ganska ofta.

    Reply

Leave a Reply