Meny
BARN / ÖVRIGT / PERSONLIGT & VARDAGSLIV

Morfar, berätta..

Inlägget är i samarbete med familium.se I julklapp fick mina föräldrar (alltså barnens mormor och morfar) dom här fina böckerna från Familium. Indirekt är det ju egentligen till barnen då deras mormor och morfar fyller i böckerna och sen får dom tillbaka dom.

Min pappa har släktforskat så länge jag kan minnas så jag har hela min släkt tillbaka till typ 1300-talet på papper men det här är ett lite roligare sätt att minnas sin släkt på. Bakom varje person finns en helt historia som oftast glöms bort med tiden.

Med dom här böckerna kommer historierna finnas kvar, att minnas och se tillbaka på.

Det finns böcker för mormor, morfar, farmor och farfar hos www.familium.se

2 Comments

 • Lotta
  18 January, 2022 at 13:31

  En väldigt bra idé! Min mor började skriva lite till min son om min far, som dog när jag var tolv. Jag kommer ju ihåg en del själv, men det var tänkt att berätta lite från innan min födelse också. Tyvärr hann hon inte skriva mycket alls. Vi skulle tänkt på det innan.

  Reply
  • Isabelle
   18 January, 2022 at 18:34

   Ja oftast kommer man på det när det är för sent! Tänk vad mycket historia som försvinner när en person dör.

   Reply

Leave a Reply