Meny
EVENTS / NYA PRODUKTER / PRESSVISNING

Daisy Beauty Expo 2023

Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Hej! Hur mår ni? :-)

Nu är det ca 2 veckor sedan som jag hade äran att få besöka årets Daisy Beauty Expo. En heldag med massor av spännande varumärken, intryck och härliga branschmänniskor. Mycket att smälta med andra ord! Jag var lite sen på morgonen pga pusslande med barnen (Tim har börjat knattefotboll) men så snart jag kom dit anslöt jag mig till mina kompisar Lina och Monaoch ett glas bubbel kl 10 på morgonen tackade vi inte nej till, haha!

Hur härligt är det inte att pandemin är “över” så att man kan umgås på riktigt igen? Utan munskydd och med möjlighet att kramas! :-)

Många nya och vissa redan kända varumärken syntes på mässan. 

På förra mässan fick jag en sån här hårborste från Wet Brush som är grön, det jag inte fick med mig då var att dessa borstar är fyllda med närande olja i själva kudden. Så varje gång du borstar håret kommer oljan fördelas från hårbottnen och ut i topparna. Denna rosa borste innehåller vattenmelon-olja som gör håret glansigare. 

Marcel som själv också är influencer arbetade tidigare för Depend men har nu börjat hos J.Nordström Handels som är en distributör av olika varumärken, bland annat Mavala, Collistar m.fl. I Marcels hand ser ni en av mässans snackisar som jag faktiskt aldrig hade hört om, förmodligen för att jag inte använder Tiktok och det är där den har blivit hypad. Vad är det då? Jo Naturie Hatomugi Essence är en essence men går att använda som en toner, en ansiktsmask eller som en bodylotion. Den återfuktar, minimerar fina linjer, svalkar huden och kan användas både på kropp och ansikte. Varför den blivit så otroligt hypad beror nog på priset, du får nämligen 500ml för runt en hundring. Du hittar den bl.a. HÄR hos Lyko.

Amika är ett sånt där märke som jag känt till i flera år men som jag aldrig liksom fastnat för, förrän nu! Dom har otroligt många spännande produkter och jag har fått med mig några hem som jag ska testa och utvärdera.

Tweezerman visade upp en ny ögonfransböjare som är gjord speciellt för dig med djupt sittande ögon.

Florence by Mills var en nyhet på förra mässan men nu har dom etablerat sig här i Sverige och produkterna finns bl.a. att köpa på H&M. Har ni provat??

Här har ni en annan snackis. Le Couvent Tinharé är en dupe till Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, en väldigt populär EdP men som kostar nästan 3000kr. Le Couvent Tinharé kostar en tredjedel, alltså runt tusenlappen. Dock är den på kampanj och går att köpa för endast 821kr just nu hos Lyko.

Härliga dofter från Salvatore Ferragamo.

Franska Patyka erbjuder naturliga och ekologiska produkter där kartonaget fått inspiration från japansk origami och viks på ett speciellt sätt för att sitta ihop. 

Depend kommer med en ny kollektion av krackelerande nagellack. Ni kanske minns att det här var en trend för några år sedan? Tydligen är det extra svårt att göra såna här lack i knalliga färger men nu har Depend lyckats och menar att detta är vårens stora trend. Blir ni sugna? Jag personligen håller mig till lite mer jordnära färger.

Och jag ÄLSKAR Depends Gel iQ! Dvs gellack som du gör själv hemma med en tillhörande led-lampa. Tycker att dom ger riktigt fin glans och sitter bra. Just nu använder jag färgen Bordeaux Lips som går i en vinröd ton (finns hos Lyko HÄR) men inför våren är jag väldigt sugen på pastellnyheterna som ni ser ovan. Hittade dock inte dom i butik så tror inte dom har lanserats ännu.

Föredrar man Depens minilacker så finns det en uppsjö av färger och det lanseras ofta nyheter. Vackra Linnea Öst har gjort en helt egen kollektion som finns ute i butik nu!

Tant blev trött och behövde sitta lite när det vankades fika… hehehehe (nu kommer hon bli sur på mig) ;-)

Miller Harris visade också upp en ny doft som var väldigt intressant. Jordgubbe och Bayberry (Myrica) med inslag av blommor och rosa peppar. Ni hittar den HÄR hos Lyko.
Det var också en hel del danska märken som ställde ut, kul! Bland annat Clean Up som är ett hårvårdsmärke där alla produkter är HELT doftfria.

Grundaren Christian förklarade att han aldrig tidigare hade hittat ett hårvårdsmärke som var helt fritt från parfym men menar att kunderna finns, allt ifrån doftkänsliga och allergiska till nyblivna mammor som vill att deras bebisar inte ska utsättas för parfym utan istället känna mammans naturliga doft. Clean up är därmed Sveriges första professionella hårvårdsmärke som är astma- och allergicertificerat.

Jag personligen föredrar nog produkter med doft ändå men jag förstår att det finns en efterfrågan på den här typen av produkt. Ni hittar produkterna HÄR hos Lyko.

Mina fina kollegor var också på plats och visade upp hudvård från Ida Warg Beauty. Här ser ni min chef Sissi (hon var den enda som ställde upp på bild, haha) 

Novaconcept, en distributör med lite blandade ekologiska varumärken hade ett jättegulligt märke som riktar sig till en yngre publik. LiLiKiWi har 100% naturliga ingredienser och har tänkt till för att göra det lite roligare för barn. T.ex. så har handtvålen en grön färg som försvinner allt eftersom och till sist blir vit, vilket indikerar att barnet tvättat klart sina händer. Smart! På baksidan av etiketterna finns också gulliga klistermärken :-)

Fransserum fanns det en del av på mässan, bland annat Inikas som jag är supertaggad på att testa. Den smarta borsten gör att du kan använda den både till brynen (borsten) och till ögonen (lägga som en eyeliner längs med franslinjen).

Menstrosor har verkligen tagit fart! Har ni provat? Inte jag! Sportmärket PUMA har faktiskt köpt licens för att få använda Modibodi i deras träningskläder. Coolt! 

Lina hoppade högt när hon fick syn på det här serumet från Rodial. Tydligen är det helt galet bra och stramar åt huden som inget annat serum. 

Artdecos ögonskuggor skrev jag ju om för inte så länge sedan. Från att ha tänkt att detta är ett tråkigt varumärke så har jag gått till att stor-gilla det! Ser fram emot att testa deras nya foundation som också ska vara riktigt bra.

Nu har ni bara fått sett en bråkdel av allt som visades men jag tror vi stoppar där. Jag har fått med mig en hel del spännande prover som ska testas och jag lovar att återkomma med recensioner :-)

Fastän jag är katastrofdålig på att blogga just nu (försöker iaf intala mig att det är en period i livet när barnen är små då man helt enkelt får åsidosätta sitt eget liv och sina egna intressen lite) är jag väldigt glad att jag fick en inbjudan till expot. Så stort tack till Kicki och Sam som driver Daisy Beauty, det betyder mycket att jag får ha en fot kvar i beautyvärlden ♥

Kram på er!

No Comments

    Leave a Reply